«Το γνώριζε ο πρωθυπουργός γιατί το έχω δηλώσει δημόσια και προφανώς το έχω συζητήσει και με αυτόν», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

«Ο τουρισμός πήγε πάρα πολύ καλά στις περιοχές Χαλκιδική, Πιερία κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο
», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφορικά με την τουριστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη.

«Φιλοδοξούμε να πάει καλά και το Σεπτέμβριο και αν πάει καλά και τον Οκτώβριο θα ‘’ρεφάρουμε’’ λίγο τους κακούς δύο πρώτους μήνες και θα δούμε αρκετά αισιόδοξα και τα ρεκόρ του ’19 και σε κάθε περίπτωση θα πούμε ότι το κακό το ’20 το αφήσαμε πίσω μας», δήλωσε επιπρόσθετα.

Αναφορικά με την πόλη της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζέρβας σημείωσε: «Θα γίνει μια νέα Θεσσαλονίκη που δεν θα έχει ίσως πολλά να ζηλέψει από τη Βαρκελώνη και το Τελ Αβίβ αλλά αυτά δεν είναι λόγια που τα λεω εγω, τα λένε άνθρωποι οι οποίοι ήδη επενδύουν στην πόλη μας. Σε επίπεδο real estate, σε επίπεδο ανάπτυξης. Η Θεσσαλονίκη είναι η πύλη των Βαλκανίων δηλαδή έχει εξαιρετική πρόσβαση στα Βαλκάνια τα οποία γνωρίζουν μια μεγάλη άνθηση οικονομική το είδαμε και με τον τουρισμό, το βλέπουμε και με τις επενδύσεις».

Ερωτηθείς αν θα είναι ξανά υποψήφιος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε: «Είμαι ένας άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, ασχολήθηκα από το 2010 με αυτή, γνωρίζω την πόλη μου και είμαι της αρχής έκαστος στο είδος του και οι αυτοδιοικητικοί για την πόλη τους. Είναι πολύ σημαντικό ένας άνθρωπος που γνωρίζει την πόλη του με τους ανάλογους συνεργάτες, να δουλεύουμε για όλα αυτά που χρειάζονται για την πόλη. Έχουμε ένα πολύ μεγάλο πλάνο για την πόλη».

ΔΗΜ: Άρα υποψήφιος θα είστε το έχετε συζητήσει με τον πρωθυπουργό;

«Το γνώριζε ο πρωθυπουργός γιατί το έχω δηλώσει δημόσια και προφανώς το έχω συζητήσει και με αυτόν και ο πρωθυπουργός χαίρεται να συνεργάζεται με ανθρώπους της αυτοδιοίκησης. Το πλάνο μου είναι για μια Θεσσαλονίκη στην οποία θα γίνουν πολλά από τα θέματα της καθημερινότητας μέχρι τις μεγάλες υποδομές της. Στο βαθμό που αναλογεί στο Δήμο θα κάνει τα δικά του, και στο βαθμό που αναλογεί όλους τους φορείς θα συνεργαστούμε και στο κομμάτι της κυβέρνησης βέβαια για μετρό, για flyover, για λιμάνι για αεροδρόμιο όλα αυτά αφορούν ένα μεγάλο master plan της Θεσσαλονίκης η οποία φαίνεται ότι επιτέλους το όραμά της σιγά –σιγά αρχίζει και υλοποιείται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους, ο κ. Ζέρβας επισήμανε: «Το θέμα της ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους ήταν στις προγραμματικές μου δηλώσεις και υλοποιήθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες με κοροναϊό, πανδημίες. Δεν ήταν το ευκολότερο να κάνεις ένα διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και έχουμε φτάσει στα δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων μου στο να έχουμε ένα πρώτο βραβείο το οποίο κάνει μια πολύ σοβαρή πρόταση και μάλιστα ήταν και ομόφωνη η αποδοχή τους από την επιτροπή των καθηγητών που επέλεξε αυτή τη λύση».

«Αναγνωρίζω ότι είναι μια εμβληματική πλατεία η οποία τα έχει τα χρονάκια της. Δεν θα χαιρόταν ο Εμπράρ σήμερα να έβλεπε άσφαλτο, τσιμέντο και πλάκες πεζοδρομίου και καμένους φοίνικες και άδεια παρτέρια και ένα ρολόι το οποίο δεν λειτουργεί. Άρα όφειλε η πόλη και ο δήμαρχος της να βάλει ένα τέτοιο σχέδιο και το έβαλε με τις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος. Προφανώς και δεν θα αλλοιωθεί και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βάλει και η δικιά μας η γενιά το λιθαράκι σε μια ανάπλαση για να αναστήσει αυτή την υπέροχη πλατεία. Το 2022 θα έχουμε ολοκληρωμένη τη μελέτη για να πάμε την προκήρυξη. Εχουμε εξασφαλισμένους τους πόρους και για τη μελέτη και για την κατασκευή του έργου. Δεν είναι ακριβό έργο είναι συν –πλην 15 εκατομμύρια η κατασκευή. Θα είναι μια ήπια παρέμβαση», υπογράμμισε ο ίδιος.

Για την ΔΕΘ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε: «Χαιρόμαστε πάρα πολύ που φέτος ξεκινάμε τη ΔΕΘ. Υπάρχει ενδιαφέρον από ελληνικές εταιρείες, από το δημόσιο. Είναι μια covid free έκθεση δηλαδή θα έχουν δικαίωμα επίσκεψης μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες. Υπάρχει ακόμα πρόβλεψη και για κάποιες συναυλίες οι οποίες θα γίνουν στο Παλέ ντε σπορ ώστε και εκεί να είναι πολύ ελεγχόμενη η κατάσταση. Δυστυχώς δεν θα έχουμε τιμώμενη χώρα τη Γαλλία όπως προβλεπόταν».

«Κάτω από αυτές τις συνθήκες ήταν δύσκολο να οργανωθεί η παρουσία μιας μεγάλης χώρας, το αφήνουμε για το μέλλον από εκεί και πέρα όμως είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι η πρώτη μεγάλη τέτοια έκθεση που γίνεται στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη, είναι πολύ σημαντικό να πάμε μπροστά. Πέρυσι οι απώλειες της οικονομίας της πόλης ήταν τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι τα ξενοδοχείο είναι sold out», δήλωσε κλείνοντας ο κ. Ζέρβας.