Με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για στρατηγικές συνεργασίες που ενδυναμώνουν τον ρόλο της Θεσσαλονίκης στον χώρο της τεχνολογίας, της καινοτομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί με αμερικανικές εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας, παρουσιάζοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη λειτουργία του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου με τη Cisco.
«Εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με τη Cisco. Βλέπουμε, παράλληλα, ότι τη Θεσσαλονίκη την εμπιστεύονται εταιρείες, όπως η Pfizer και η Deloitte, και όλο αυτό διαμορφώνει ένα τελείως διαφορετικό κλίμα -ένα αναπτυξιακό κλίμα- για την πόλη μας», ανέφερε ο κ. Ζέρβας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα για την καθοριστική συμβολή του. «Άλλωστε, τίποτε από όλα αυτά δεν θα γινόταν, αν δεν υπήρχαν συνέργειες μεταξύ όλων αυτών των φορέων που συγκροτούν μια συμμαχία δημιουργίας για την πόλη και τη χώρα μας», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Από την πλευρά του ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ μίλησε για τη βαρύτητα που δίνει η αμερικανική κυβέρνηση «στη συνεργασία μας με τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη στους τομείς της τεχνολογίας» αλλά και «στην υποστήριξη που παρέχουμε στους αμερικανούς επενδυτές που έρχονται στην πόλη». Ο κ. Πάιατ, εξάλλου, εξέφρασε τη χαρά του για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον τομέα του τουρισμού.Τον κ. Πάιατ συνόδευε η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι.

Πηγή: parapolitika.gr