«Ισχύει απαγόρευση εισόδου της σε χώρες Σέγκεν», τονίζει το υπουργείο

«Δεν έχει εισέλθει στην Ελλάδα, η σύζυγος του εκπροσώπου του Κρεμλίνου». Αυτό αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωση του.

Μάλιστα, όπως τονίζεται, σε βάρος της Τατιάννας Νάβκα, ισχύει το μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε χώρες Σέγκεν. Οι εικόνες της, προστίθεται, που παρουσιάζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι από άλλη χώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου

«To Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοινώνει ότι η Τατιάννα Νάβκα, σύζυγος του Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπροσώπου του Κρεμλίνου δεν έχει εισέλθει στην Ελλάδα, καθώς σε βάρος της ισχύει το μέτρο  απαγόρευσης εισόδου σε χώρες Σέγκεν.  Οι εικόνες της που παρουσιάζονται στα  social media είναι από άλλη χώρα».

Η ανάρτηση της συζύγου του Πεσκόφ

Στην περιβόητη ανάρτηση της, όπου εμφανιζόταν να σπάει πιάτα -την οποία κατέβασε μετά τις σφοδρές αντιδράσεις από Ρώσους ακολούθους της –  η Νάβκα   ανέφερε ότι ήταν σε ιδιωτικό σκάφος σε κρουαζιέρα στα τουρκικά παράλια και βρέθηκε σε ελληνικό νησί. Μάλιστα, στο επίμαχο βίντεο έγραφε ότι το σπάσιμο των πιάτων είναι ένα ελληνικό έθιμο και πως για την ίδια ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

tatiana