«Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα θα ήταν μια γενναιόδωρη χειρονομία όταν η Βρετανία χρειάζεται να αναθερμάνει τις ευρωπαϊκές φιλίες»

Mε ένα άρθρο υποστήριξης στο μείζον ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα οι Times τάσσονται στο πλευρό της Ελλάδας με αφορμή το εν λόγω ζήτημα.

Ειδικότερα, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι επί 50 χρόνια στήριζαν την απόφαση της κυβέρνησης και του βρετανικού μουσείου στη διατήρηση αυτών στη χώρα, κάτι που όπως αναφέρουν τώρα δεν αποτελεί κάτι το οποίο συμφωνούν.

«Τα γλυπτά ανήκουν στην Αθήνα. Τώρα πρέπει να επιστραφούν», αναφέρουν σε άρθρο τους με τίτλο: «Η άποψη των Times για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Ενώνοντας την Ελληνική Κληρονομιά».

Συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρεται και στη συμφωνία της Ιταλίας να δανείσει στην Ελλάδα ένα μαρμάρινο θραύσμα της θεάς Άρτεμης το οποίο είχε κλαπεί όπως τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα θα ήταν μια γενναιόδωρη χειρονομία όταν η Βρετανία χρειάζεται να αναθερμάνει τις ευρωπαϊκές φιλίες», τονίζεται σε άλλο σημείο του άρθρου.

Πηγή: parapolitika.gr