Mε σύνθημα «Δίπλα σε κάθε πολίτη» η κεντροδεξιά παράταξη δίνει ραντεβού με την ιστορία της

Από ώρα σε ώρα ξεκινάει το 14ο Συνέδριο της ΝΔ, οι διαδικασίες του οποίου είναι προγραμματισμένες για το τριήμερο 6,7 και 8 Μαΐου.

Το κορυφαίο πολιτικό γεγονός για την κεντροδεξιά παράταξη θα πραγματοποιηθεί στο Metropolitan Expo. Σήμερα, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου του κόμματος και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. «Δίπλα σε κάθε πολίτη» είναι το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου η έναρξη του οποίου έχει προγραμματιστεί για τις 19.00 με την σύντομη ομιλία του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Θα ακολουθήσει η επικύρωση των αποφάσεων του Κανονισμού Συνεδρίου και στις 19.10 έχει προγραμματιστεί η πρόβολή βίντεο για την ιστορία της Νέας Δημοκρατίας και την πορεία προς το 14ο Συνέδριο του κόμματος.

Οι «γαλάζιοι» σύνεδροι δίνουν ραντεβού με την ιστορία της παράταξης, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την πολιτική πορεία της χώρας περίοδο. Το 14ο Συνέδριο, στο οποίο θα εκλεγεί η Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ., έρχεται σχεδόν τρία χρόνια μετά τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές και την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από τη Ν.Δ.

Συνεπώς, ο πρωθυπουργός μέσα από την κορυφαία κομματική διαδικασία θα έχει την ευκαιρία για ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου και αξιολόγηση της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στα πολλαπλά μέτωπα που είχε να αντιμετωπίσει η κυβέρνησή του. 

5587252
5587270
5587284
5587285__1_

Ο πρωθυπουργός και το κόμμα της ΝΔ, παρά τις πολλαπλές κρίσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν, παραμένουν κυρίαρχοι στο πολιτικό σκηνικό, γεγονός που επιβεβαιώνουν όλες οι δημοσκοπήσεις από το 2019 έως και σήμερα. Αυτός θα είναι και ο κύριος στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος, να επικαιροποιηθεί ο «οδικός χάρτης» που θα ακολουθήσει το κόμμα της Πειραιώς στον δρόμο προς τις επόμενες κάλπες και να επαναδιατυπωθεί η ψήφος εμπιστοσύνης στις πολιτικές Μητσοτάκη.

5587250

Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στο πεδίο της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και των εθνικών ζητημάτων, παρουσιάζοντας το σχέδιο της Ν.Δ. για την επομένη των εκλογών με επίκεντρο μεταρρυθμιστικές πολιτικές και στόχο την ανόρθωση της οικονομίας και την ένταξη της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης.

5587345
5587394


Το πρόγραμμα του Συνεδρίου της ΝΔ

Την Παρασκευή 6 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου του κόμματος και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ, πριν την ομιλία του Πρωθυπουργού θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Το Σάββατο 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μπρατάκου και του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Μπούγα.

Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα απευθύνουν εκπρόσωποι κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, τη δεύτερη μέρα των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε έξι θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι: «Ασφάλεια για όλους», «Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης», «Καθημερινότητα: Κράτος φιλικό για τους πολίτες & Δίκαιη ανάπτυξη», «Ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας», «Νέα Δημοκρατία: Τολμά να εξελίσσεται μένοντας σταθερή στις αξίες της» και «Πολιτικές για τους νέους». Κατά τη διάρκεια της θεματικής «Πολιτικές για τους νέους» οι νεότεροι βουλευτές του κόμματος θα παρουσιάσουν μια δέσμη προτάσεων που αφορούν τη νέα γενιά.

Επιπλέον, το Σάββατο 7 Μαΐου θα λάβει χώρα η παρουσίαση του project για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του κόμματος.

Την Κυριακή 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες του τ. Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, καθώς και του πρώην Προέδρου του κόμματος και πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη και του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Πριν τη λήξη των εργασιών, θα απευθύνει ομιλία προς το σώμα των συνέδρων ο Πρόεδρος του κόμματος και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα υπάρχουν περίπτερα του Be my Hero με στόχο την εγγραφή εθελοντών για δωρεά μυελού των οστών, των συλλόγων «ΣΥΝΕΧΙΖΩ» και «ΗΠΑΡΧΩ» για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τη δωρεά οργάνων, καθώς και ένα περίπτερο για την πρόληψη κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Ως προς το οργανωτικό σκέλος του Συνεδρίου, οι εγγραφές των συνέδρων θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή από τις 15:00 – 18:30, η υποβολή υποψηφιοτήτων για την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο από τις 14:00- 18:00 και η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή από τη 13:00 έως τις 16:00.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του 14ου Τακτικού Συνεδρίου

Παρακολουθήστε ζωντανά την 1η ημέρα του Συνεδρίου της ΝΔ – Ξεκινάει από λεπτό σε λεπτό