Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Κουμουνδούρου από την αρνητική εικόνα που έχει πλέον στην κοινωνία ο Αλέξης Τσίπρας. Το άλλοτε «asset» του κόμματος της Αριστεράς φαίνεται πως έχει εξελιχθεί στο πρόσωπο που κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ, με τις δημοσκοπήσεις να καταγράφουν αυτό το «κλίμα» συνεχώς επιδεινούμενο, επηρεάζοντας και τις διαθέσεις της κοινής γνώμης έναντι συνολικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικά ήταν τα στοιχεία της μέτρησης της GPO που δημοσίευσαν χθες τα «Νέα». Σχετικά με την άποψη των πολιτών για τον κ. Τσίπρα, το 67% διάκειται αρνητικά. Το εντυπωσιακό είναι ότι και ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ -σχεδόν ένας στους τρεις- κρίνουν πλέον αρνητικά τον πρώην πρωθυπουργό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την μέτρηση της GPO, το 33,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 κρίνουν αρνητικά τον Αλέξη Τσίπρα ως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης το 19,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έχουν χειρότερη εικόνα για τον κ. Τσίπρα σε σχέση με τον ενάμισι χρόνο πριν. Σημαντική επιρροή ως προς αυτό δείχνει να έχει και η τακτική που ακολούθησε η Κουμουνδούρου έναντι της υπόθεσης Κουφοντίνα, καθώς το 37,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχωρήσει στα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο κ. Τσίπρας φαίνεται να έχει και μηδενική επιρροή στους Κεντροαριστερούς και Αριστερούς ψηφοφόρους, καθώς τόσο οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ, όσο και του ΚΚΕ τον απορρίπτουν. Ειδικότερα, το 78,5% των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής τον κρίνει αρνητικά, όπως και το 65,5% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ.

Πηγή: parapolitika.gr