Μια πρώτη αποστολή συμπυκνωτών οξυγόνου και αναπνευστήρων από τη Βρετανία έφθασε χθες στην Ινδία και ένα δεύτερο φορτίο του ίδιου τύπου αναμένεται να φθάσει την Παρασκευή

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι στέλνει τρεις μονάδες παραγωγής οξυγόνου στην Ινδία, έπειτα από μια πρώτη αποστολή το Σαββατοκύριακο ιατρικού υλικού προς αυτήν τη χώρα, που έχει πληγεί σφόδρα από την επιδημία Covid-19, ωστόσο δεν διαθέτει πλεόνασμα εμβολίων προκειμένου να της παράσχει.

Σημαντική η βοήθεια της Βρετανίας

Αυτές οι τρεις μονάδες, μεγέθους η κάθε μία ενός κοντέινερ θαλάσσιων μεταφορών, μπορούν να παράγουν 500 λίτρα οξυγόνου το λεπτό, επισήμανε η βρετανική κυβέρνηση σε ένα δελτίο τύπου. «Βρισκόμαστε στο πλευρό των Ινδών φίλων μας στη μάχη τους κατά της Covid-19», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ, για τον οποίο «η διεθνής συνεργασία είναι πιο απαραίτητη από ποτέ». «Αυτή η επιπρόσθετη βρετανική βοήθεια θα επιτρέψει να ανταποκριθούμε στις υπάρχουσες ανάγκες της Ινδίας, ιδίως σε οξυγόνο», σημείωσε.

Μια πρώτη αποστολή συμπυκνωτών οξυγόνου και αναπνευστήρων από τη Βρετανία έφθασε χθες στην Ινδία και ένα δεύτερο φορτίο του ίδιου τύπου αναμένεται να φθάσει την Παρασκευή. Συνολικά, 495 συμπυκνωτές οξυγόνου και 200 αναπνευστήρες θα παραδοθούν από το Λονδίνο.

Ωστόσο, η Βρετανία δεν διαθέτει πλεόνασμα εμβολίων Covid-19 προκειμένου να δώσει στην Ινδία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ. «Δεν έχουμε πλεόνασμα δόσεων εμβολίων στη Βρετανία αυτή τη στιγμή», τόνισε ο Χάνκοκ.

Πηγή: parapolitika.gr