Η 38χρονη Τζέμα Μίτσελ, αφού ανέπτυξε φιλικές σχέσεις με την 67χρονη Μι Κουέν Τσονγκ, την δολοφόνησε, επειδή αρνήθηκε να της δώσει λεφτά για να ανακοινίσει το σπίτι της – Πέταξε το πτώμα σε δάσος

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε την Παρασκευή μια Αυστραλή για την άγρια δολοφονία μιας φίλης της, με στόχο να της αποσπάσει  χρήματα.

Η Τζέμα Μίτσελ, 38 ετών, κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία, τον Ιούνιο του 2021, της 67χρονης Μι Κουέν Τσονγκ.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο για τη βρετανική Δικαιοσύνη.

Δύο εβδομάδες μετά τον φόνο η Τζέμα Μίτσελ οδήγησε πάνω από 300 χιλιόμετρα από το Λονδίνο, στη νοτιοδυτική Αγγλία, και πέταξε σε δάσος το αποκεφαλισμένο πτώμα. Το κεφάλι βρέθηκε μερικές ημέρες αργότερα. Οι κάμερες την είχαν καταγράψει να περιφέρεται στο Λονδίνο με μια βαλτσα μέσα στην οποία είχε το πτώμα.

Ήταν αδύνατον να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου, αν και πιθανόν οφείλεται σε χτύπημα στο κεφάλι.

Το δικαστήριο την καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη με δικαίωμα αναστολής της ποινής μετά την παρέλευση 34 ετών. Επιβαρυντικοί παράγοντες για την ετυμηγορία κατά της Μίτσελ ήταν ότι η δολοφονία έγινε για να αποκομίσει κέρδη και το ότι αποκεφάλισε το πτώμα.

Ο δικαστής Ρίτσαρντ Μαρκς σημείωσε ότι η Τζέμα Μίτσελ δεν εξέφρασε καμία τύψη για αυτό το «βαθύτατα σοκαριστικό» έγκλημα. Έμεινε εντελώς ανέκφραστη κατά την ανακοίνωση της απόφασης, ενώ η οικογένεια του θύματος παρακολουθούσε μέσω βιντεοσύνδεσης από τη Μαλαισία. «Αρνείσαι παντελώς ό,τι έκανες παρά το ότι -κατά την κρίση μου- υπήρχαν συντριπτικά στοιχεία εναντίον σου», είπε ο δικαστής στην Μίτσελ.

Αλλά το ίδιο έλεγε και η μητέρα της Μίτσελ που ισχυρίστηκε ότι η κόρη της καταδικάστηκε με πολύ λίγα στοιχεία σε βάρος της. Είπε μάλιστα ότι η βαλίτσα δεν είχε πτώμα αλλά… μαχαιροπίρουνα και πετσέτες.

FOTO_2

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Μίτσελ ανέπτυξε φιλική σχέση με την Τσονγκ αφού έγινε μέλος της ίδιας ενορίας με εκείνην. Την σκότωσε επειδή αρνήθηκε να της δώσει 200.000 λίρες για να ανακαινίσει το ερειπωμένο σπίτι της. Στη συνέχεια έγραψε μια πλαστή διαθήκη για να κληρονομήσει την περιουσία της Τσονγκ, ύψους περίπου 700.000 λιρών.

Όταν η Τσονγκ εξαφανίστηκε, η Μίτσελ δήλωνε αρχικά ότι πήγε να επισκεφθεί την οικογένειά της «κάπου κοντά στη θάλασσα». Στην πραγματικότητα, την είχε αποκεφαλίσει και έκρυψε το πτώμα στον κήπο της.

FOTO_1

Είναι μόλις η δεύτερη φορά που επιτρέπεται η απευθείας μετάδοση μιας δίκης σε ποινικό δικαστήριο στη Βρετανία.

Πηγή: parapolitika.gr