Ορισμένοι επιστήμονες έχουν ήδη κατηγορήσει το Euro ότι οδήγησε σε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Τα κρούσματα κοροναϊού αυξήθηκαν γρηγορότερα μεταξύ των νεαρών Άγγλων ηλικίας 20-29 ετών σε σύγκριση με τις γυναίκες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης, σε μία ακόμα ένδειξη ότι το Euro 2020 τροφοδότησε το νέο κύμα της πανδημίας στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Public Health England, συνολικά 10.267 περισσότεροι νεαροί άνδρες, σε σχέση με τις γυναίκες, μολύνθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες με κοροναϊό, με το χάσμα των φύλων να έχει διευρυνθεί από την έναρξη της διοργάνωσης.

Όπως σημειώνει η Daily Mail, στη διάρκεια της πανδημίας τα κρούσματα είχαν παραμείνει περίπου ίδια σε αναλογία μεταξύ ανδρών και γυναικών, όμως άρχισαν να αποκλίνουν μετά τις 13 Ιουνίου, όταν η Αγγλία νίκησε την Κροατία 1-0.

 

Ορισμένοι επιστήμονες έχουν ήδη κατηγορήσει το Euro ότι οδήγησε σε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, καθώς οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε παμπ και σπίτια για να παρακολουθήσουν τους αγώνες και δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι πήγαν στο Wembley για τα έξι εντός έδρας παιχνίδια της Αγγλίας στο Λονδίνο.

Οι ειδικοί έχουν επίσης υποθέσει ότι τα κρούσματα ενδέχεται να αρχίσουν να πέφτουν μετά την ήττα της Αγγλίας από την Ιταλία στον τελικό την περασμένη Κυριακή.

Σημειώνεται ότι η αύξηση στα καθημερινά κρούσματα κοροναϊού στη Βρετανία συνεχίζεται τις τελευταίες εβδομάδες. Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 48.553 νέες μολύνσεις και 63 επιπλέον θάνατοι λόγω Covid.

 

Χθες, οι μολύνσεις που είχαν ανακοινωθεί, ήταν 42.302 και οι θάνατοι 49. Πριν από μια εβδομάδα, οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωναν 32.551 μολύνσεις και 35 θανάτους.

Στο κομμάτι των εμβολιασμών, πλέον πάνω από τα 2/3 των ενήλικων σε όλη τη χώρα, έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχέδιο.

Πηγή: parapolitika.gr