Έκκληση στους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στα δημοτικά σχολεία στην Αγγλία αύριο, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, απηύθυνε ο Μπόρις Τζόνσον.

 Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, που δηλώνει αισιόδοξος ότι η χώρα του θα νικήσει φέτος τον κοροναϊό με τη βοήθεια των εμβολίων, επέμεινε ότι «δεν έχω καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι τα σχολεία είναι ασφαλή». «Ναι, πρέπει να επιστρέψουν οι μαθητές σε περιοχές όπου τα σχολεία είναι ανοικτά», δήλωσε ο Τζόνσον στην εκπομπή Andrew Marr Show του BBC, υπαινισσόμενος πάντως ότι ανάλογα με την πορεία της πανδημίας μπορεί να ακολουθήσουν «σκληρότερα» περιοριστικά μέτρα, περιλαμβανομένου και του κλεισίματος των σχολείων.

«Αυτό που κάνουμε, σαφώς, είναι ότι αντιμετωπίζουμε το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κοροναϊού, που εξαπλώνεται ιδιαίτερα στο Λονδίνο και τα νοτιοανατολικά. Γι’ αυτό και αναγκαστήκαμε να λάβουμε έκτακτα μέτρα».

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι κατανοεί τις ανησυχίες για την επαναλειτουργία των σχολείων μεσούσης μιας πανδημίας που καλπάζει, αλλά προσπάθησε να καθησυχάσει τους γονείς. Ερωτηθείς αν θα κινηθεί δικαστικά κατά δημοτικών συμβουλίων, που αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστά τα δημοτικά, ο Βρετανός πρωθυπουργός απάντησε: «Συνεργαζόμαστε με τις Αρχές σ’ ολόκληρη τη χώρα για να περάσουμε το μήνυμά μας, ότι θεωρούμε ασφαλή τα σχολεία, ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό.

Κατανοώ την απογοήτευση του κόσμου, τις ανησυχίες τους, αλλά δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι τα σχολεία είναι ασφαλή κι ότι προτεραιότητα είναι η εκπαίδευση», τόνισε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνησή του θα μελετά διαρκώς την αποτελεσματικότητα των μέτρων και θα τα αναθεωρεί, όποτε κρίνεται αναγκαίο.

Πηγή: parapolitika.gr