Πιθανή η επιστράτευση στρατιωτών για να οδηγούν φορτηγά μέχρι τα Χριστούγεννα με στόχο τον ανεφοδιασμό με είδη πρώτης ανάγκης

Η εικόνα στα σουπερ μάρκετ της Βρετανίας μοιάζει σαν να βγήκε από άλλη εποχή. Μια εποχή που επικρατούσε ο φόβος και ο τρόμος!

Η κρίση των ελλείψεων κλιμακώνεται στη Βρετανία με σχεδόν εννέα εκατομμύρια ανθρώπους να αδυνατούν το τελευταίο δεκαπενθήμερο να βρουν βασικά τρόφιμα.

Σύμφωνα με στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας (ONS) της Βρετανίας το 17% των καταναλωτών δεν μπόρεσαν να βρουν αναγκαία τρόφιμα στο διάστημα μεταξύ 22 Σεπτεμβρίου και 3 Οκτωβρίου λόγω των επιπτώσεων των αναταράξεων στην εφοδιαστική αλυσίδα και ελλείψει εργατικών χεριών – κρίση που επιτείνεται από τους «καταναλωτές πανικού» που αγοράζουν και αποθηκεύουν τρόφιμα υπό τον φόβο κρίσης. Σχεδόν ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες (23%) είπαν ότι δεν μπόρεσαν να βρουν βασικά τρόφιμα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ενώ το 15% είπαν ότι δεν μπόρεσαν επί ένα δεκαπενθήμερο να βρουν καύσιμα για το όχημά τους επί 15 ημέρες, στην κορύφωση της κρίσης των καυσίμων, κατά την οποία καταγράφηκαν απίστευτες σκηνές σε πρατήρια βενζίνης.

Εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας καταδεικνύουν πως τα ράφια σε σούπερ μάρκετ είναι άδεια, χωρίς κρέας, φρούτα και κατεψυγμένα προϊόντα με καταναλωτές να σπρώχνουν καροτσάκια γεμάτα με χαρτί υγείας και φιάλες νερού ενόψει της εορταστικής περιόδου. Έρευνα του The Grocer αποκάλυψε ότι τα δύο τρίτα των Βρετανών καταναλωτών έχουν πανικοβληθεί με την πιθανότητα ελλείψεων τροφίμων και ποτών ενόψει των Χριστουγέννων με έναν στους τρεις να έχουν αρχίσει από τώρα να «στοκάρουν» και εκατοντάδες χιλιάδες εξ’ αυτών να έχουν προβεί από τώρα σε παραγγελίες για το γιορτινό τους τραπέζι.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κρίση στη Βρετανία με τις σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, αλλά και σε οδηγούς βυτιοφόρων και φορτηγών στελέχη της κυβέρνησης Τζόνσον σκέφτονται να επιστρατεύσουν στρατιώτες να οδηγούν φορτηγά μέχρι τα Χριστούγεννα για τον ανεφοδιασμό των σούπερ μάρκετ με είδη πρώτης ανάγκης.

Δείτε τις εικόνες

Αδεια_ραφια_Βρετανια__1_
Αδεια_ραφια_Βρετανια__2_

Πηγή: parapolitika.gr