Στην Ημέρα της Γυναίκας αναφέρθηκε κατά την ειδική συνεδρίαση στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, που πραγματοποιήθηκε, παρουσία της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα.

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας για τη θέση της γυναίκας σήμερα στον Δημόσιο Τομέα επεσήμανε πως «η χώρα  εξακολουθεί να κατέχει από τα χαμηλότερα ποσοστά στην παρουσία γυναικών σε θέσεις αιρετών» και τόνισε την ισχυρή παρουσία των γυναικών σε θέσεις ευθύνης της Δημόσιας Διοίκησης και τον Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την ειδική συνεδρίαση των επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας για τα Δικαιώματα των Γυναικών ανέφερε πως «σήμερα στην Δημόσια Διοίκηση υπάρχουν 348 γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις έναντι 299 ανδρών. Σε επίπεδο θέσεων ευθύνης σε Δήμους οι γυναίκες κατέχουν ποσοστό 54% και στις Περιφέρειες 49,25%. Συνολικά στους ΟΤΑ το 52,67% των θέσεων ευθύνης έχουν καταληφθεί από γυναίκες» για να προσθέσει «αλλάζουν άσχημα τα πράγματα στο επίπεδο αιρετών» για αν σημειώσει πως οι γυναίκες Δήμαρχοι είναι μόλις το 11,59% και 21,76% Περιφερειάρχες. Ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε ότι έχει ανατεθεί στο κέντρο εμπειρογνωμοσύνης, διεξαγωγή μελέτης για τους τρόπους που μπορεί να ενισχυθεί η παρουσία των γυναικών σε θέσεις αιρετών.