Πότε και ποιοι θα καταθέσουν στην Προανακριτική

Με αντικείμενο την καταγραφή των προτεινομένων μαρτύρων που θα κληθούν να καταθέσουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής
για την υπόθεση του Νίκου Παππά, συνεδρίασαν τα μέλη της επιτροπής με τις κοινοβουλευτικές ομάδες, να προτείνουν τα πρόσωπα που θα καλέσει η Βουλή.

Ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης πρότεινε να ακολουθηθεί η λίστα μαρτύρων του πταισματοδίκη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ανακριτικής διαδικασίας. Από την πλευρά της Ν.Δ προτάθηκαν σε δύο κύκλους τα εξής πρόσωπα.

Στον α’ κύκλο την επόμενη Τρίτη 13 Απριλίου, θα κληθεί ο Κυριάκος Τόμπρας, που μεσολάβησε, προκειμένου ο Χρήστος Καλογρίτσας και η λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρεία CCC να έρθουν σε συμφωνία. Την Τετάρτη 14 Απριλίου θα καταθέσει, ο Χρήστος Καλογρίτσας, και αμέσως μετά ο στενός του συνεργάτης Χρήστος Νικολάου και ο διευθυντής λογιστηρίου της λιβανέζικης εταιρείας, Αντώνης Λιανός.

Στον β’ κύκλο η ΝΔ θα καλέσει τους Βερύκιο, Μαρινάκη, και Βαξεβάνη. Από την επιτροπή θα αιτηθεί να διαβιβαστεί από την εισαγγελία ο φάκελος για τα βοσκοτόπια.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν η αρχή των καταθέσεων να γίνει από τους πολιτικούς ενάγοντες προτείνοντας κατά σειρά τους, Χρήστο Καλογρίτσα, Bλαδίμηρο Καλογρίτσα, Νικολάου, Λιανό. Επίσης ζήτησαν να κληθούν στελέχη των επιχειρήσεων της οικογένειας, Χούρι Μισέλ Σάαντ στέλεχος ccc καθώς και οι: Γιάννης Στουρνάρας
Μάριο Μπαχά (νομικός σύμβουλος Attika) Αθανάσιος Τσάδαρης, Αθηνά Κουσκουρή Ειρήνη Φιλακουρίδου Τάκης Θεοδωρικάκος, Δημήτρης Τερζόγλου, Κώστας Βαξεβάνη.

Σε γενικές γραμμές η συνεδρίαση κύλησε ήρεμα εκτός από την στιγμή που δημιουργήθηκε ένταση από την πρόταση του ΚΙΝΑΛ. Η εισηγήτρια του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, ζήτησε να κληθεί ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μεταξύ άλλων, η κυρία Γιαννακοπούλου ζήτησε την εξέταση του κ. Χρήστου Σπίρτζη, υπογραμμίζοντας: «Πιστεύουμε ότι ξέρει πολλά ο κ. Σπίρτζης. Να μπει στον κατάλογο από τώρα». Από την ΝΔ σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα συμφωνήσουν στο αίτημα καθώς το σκεπτικό του ΚΙΝΑΛ εδράζει στη ανάθεση έργων που μπορεί να προκύψει προς τον Χ. Καλογρίτσα, επί ΣΥΡΙΖΑ.