Η θέση του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι φως σε όλα, ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός

Παρέμβαση στη Βουλή έκανε ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου επί της συζήτησης για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής. «Είναι πρόδηλο ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εργαλειοποίησε την πανδημία για να εξασφαλίσει την ευνοϊκή αντιμετώπιση στο μιντιακό τοπίο» είπε ο Γ. Παπανδρέου και συνέχισε πως «Η θέση του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι φως σε όλα. Η Εξεταστική Επιτροπή που θα στηθεί για να διερευνήσει την επιχείρηση πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, του ευτελισμού των θεσμών και της κατασπατάληση δημοσίου χρήματος από το 2019 και ένθεν, θα πρέπει να αναδείξει τα μεγάλα δημοκρατικά ελλείμματα και τις τομές που θα πρέπει να γίνουν» .

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε μια ηγετική εμφάνιση τόνισε πως, «η κατάσταση της πανδημίας επηρέασε την δημοκρατική λειτουργία στη χώρα μας. Στην πράξη προσπεράστηκε το Κοινοβούλιο και στερήθηκε η δυνατότητα του οίκου της Δημοκρατίας να συζητήσει, να διαβουλεύθηκε και να ελέγξει τις αποφάσεις αυτές. Με πρόσχημα το επείγον της πανδημίας της Covid-19, πέρασαν διατάξεις που δεν ήταν απαραίτητες. Είχαμε προβλέψει παλαιότερα, στην κυβέρνησή μας, τη δυνατότητα εκτάκτων αποφάσεων, αλλά πάντα με διαυγής διαδικασίες. Τώρα όμως δεν γίνεται έτσι. Λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν απευθείας αναθέσεις και ουσιαστικά επιφέρουν την αδιαφανή διαχείριση των κρατικών κονδυλίων. Η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει υπαρκτά προβλήματα με μεθόδους όμως που επηρεάζουν την Δημοκρατία μας και τους θεσμούς. Είμαστε σε μεγάλους κινδύνους για τη Δημοκρατία. Η συσσώρευση χρημάτων σε λίγους μετατρέπεται σε συγκέντρωση εξουσίας σε λίγα και ισχυρά πρόσωπα».

Ο κ. Παπανδρέου κατήγγειλε σφυγμομέτρηση που δημοσιεύτηκε σε μεγάλη εφημερίδα και τον έφερνε στη δεύτερη θέση μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς στο ίδιο δημοσίευμα τονιζόταν, ότι δεν είναι εύκολο να ανιχνευτεί η ψήφος όσων θα μετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ στις 5 Δεκεμβρίου. «Στις μέρες μας η ενημέρωση από συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας μετατρέπεται σε μέσο χειραγώγησης. Βλέπουμε να δημοσιεύονται έρευνες που χειραγωγούν την κοινή γνώμη. Δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις σε έντυπα που την ίδια ώρα σε διπλανή στήλη αναφέρεται ότι το δείγμα δεν μπορεί να είναι εύκολα αξιόπιστο».