Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα προσκομίσει το στικάκι με όλα τα στοιχεία στον Πρόεδρο της Βουλής

Κατατίθεται αύριο στη Βουλή
ο Κρατικός προϋπολογισμός για το έτος 2022, χωρίς εκπλήξεις και επιπρόσθετα μέτρα στήριξης. Ωστόσο, το παράθυρο των πρόσθετων παρεμβάσεων για τη στήριξη των νοικοκυριών που βρίσκονται αντιμέτωπα με το κύμα ανατιμήσεων, παραμένει ανοιχτό.

Ως είθισται, στις 11 το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα προσκομίσει το στικάκι με όλα τα στοιχεία στον Πρόεδρο της Βουλής Κ.Τασούλα, ώστε να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών η συζήτηση.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας χθες στον Σκάι, δήλωσε πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα αξιολογηθεί εκ νέου ο δημοσιονομικός χώρος και οι αποφάσεις θα ληφθούν σε πολιτικό επίπεδο τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η συζήτηση ξεκινά την Τρίτη 23, Νοεμβρίου στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών θα κάνουν ταχύρυθμα ιδιαίτερα στους βουλευτές, γιατί ο προϋπολογισμός έχει μια καινούργια απεικόνιση. Αλλάζει ο τρόπος παρουσίασης των οικονομικών μεγεθών του κράτους, δηλαδή κατανομές εσόδων και επιδόσεις – επιτεύξεις.