Σε τεστ διάγνωσης αντισωμάτων του κοροναϊού, το οποίο γίνεται με τρύπημα του δαχτύλου και βγάζει αποτέλεσμα μέσα σε μόνο δέκα έως 15 λεπτά, υποβάλλονται όλοι οι κάτοικοι της βουλγαρικής πόλης Μπάνσκο, η οποία είχε τεθεί σε καραντίνα, όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (BNR).

Η εξέταση όλων των κατοίκων της βουλγαρικής πόλης αναμένεται να διαρκέσει περίπου ένα μήνα. Το τεστ δεν μπορεί να ανιχνεύσει ενεργή λοίμωξη, αλλά μπορεί να αποκαλύψει αν κάποιος είχε τον ιό, με ή χωρίς συμπτώματα, και τώρα πλέον έχει αποκτήσει αντισώματα.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της εθνικής ομάδας συντονισμού για την καταπολέμηση του ιού, καθηγητής Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι τόνισε, στη διάρκεια της πρωινής τακτικής ενημέρωσης, ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Βουλγαρία ανήλθε σε 676 και των θυμάτων σε 31. Τριάντα έξι μέλη του υγειονομικού προσωπικού έχουν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό.

Σημειώνεται ότι σε ισχύ παραμένει η προσωρινή απαγόρευση εισόδου όλων των υπηκόων τρίτων χωρών στην επικράτεια της Βουλγαρίας, με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο.

Η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη Βουλγαρία ισχύει για τους υπηκόους τρίτων χωρών και για τα άτομα που φθάνουν στη Βουλγαρία από τα ακόλουθα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Αυστρία, Βέλγιο, Ισλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Ελβετία. Υπάρχει ένας κατάλογος εξαιρέσεων από την απαγόρευση, που αφορά -μεταξύ άλλων- σε Βούλγαρους υπηκόους και τις οικογένειές τους, διπλωμάτες και γιατρούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: parapolitika.gr