«Θέλουμε να βγάλουμε τον εργαζόμενο που δεν εμβολιάζεται από το σύστημα υγείας που εργάζεται γιατί αποτελεί κίνδυνο για τους ασθενείς», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών

«Μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή, στους δημόσιους φορείς όπου ισχύει η υποχρεωτικότητα
», επισήμανε υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, υπογραμμίζοντας ότι «η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν αφορά το σύνολο του πληθυσμού».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Βορίδης σημείωσε: «Θέλουμε να βγάλουμε τον εργαζόμενο που δεν εμβολιάζεται από το σύστημα υγείας που εργάζεται γιατί αποτελεί κίνδυνο για τους ασθενείς. Γι’ αυτό και μπαίνει σε αναστολή. Για όσο διαρκέσει η αναστολή, δεν θα εισπράττει μισθό», διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ερωτηθείς αν θα επεκταθεί η υποχρεωτικότητα και σε άλλους κλάδους εργαζομένων, όπως οι εκπαιδευτικοί και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε πως η κυβέρνηση αναμένει τις απόψεις των ειδικών.

«Φαίνεται πάντως πως υπάρχει πολύ μεγάλη συμμόρφωση», παρατήρησε ο ίδιος.