«Ο Μητσοτάκης αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό του μείζονος Eλληνισμού», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών

Το εγκώμιο του Χρήστου Στυλιανίδη
, του ανθρώπου που καλείται να αναλάβει το «τιμόνι» του νεοσυσταθέντος υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, έπλεξε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής, ο Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι «η συγκεκριμένη επιλογή είναι μία εξαιρετική επιλογή» σημειώνοντας ότι «ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι ένας σπουδαίος Έλληνας, ένας εξαιρετικός άνθρωπος για την Ελλάδα και την Κύπρο».

Όπως αποκάλυψε, οι δύο άντρες συνυπήρξαν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και στη συνέχεια κλήθηκαν να συνεργαστούν στην επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης του ιού του Έμπολα, ο κ. Βορίδης από τη θέση του υπουργού Υγείας και ο κ. Στυλιανίδης από τη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Ο κ. Βορίδης χαιρέτισε μάλιστα τη συγκεκριμένη επιλογή του Πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιοποιεί το δυναμικό του μείζονος Ελληνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια του μηνύματός του στην εναρκτήρια συνεδρίαση της 13ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) είχε δηλώσει, απευθυνόμενος στους Έλληνες της Διασποράς, ότι «η πατρίδα σας σάς χρειάζεται δίπλα της ως πρεσβευτές των αξιών της αλλά και ως συμπαραστάτες της σε όλα τα μέτωπα», ενώ λίγους μήνες νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών είχε κάνει λόγο για «οικουμενικότητα του Ελληνισμού» όταν, στη συζήτηση για την άρση των περιορισμών στην ψήφο των απόδημων Ελλήνων που είχε διεξαχθεί με τη συμμετοχή οργανώσεων από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, μνημόνευε την υποχρέωση της Ελλάδας να μεριμνήσει για τη διατήρηση της εθνικής ενότητας αλλά και για την ενίσχυση των δεσμών με τους Έλληνες του εξωτερικού και την ενίσχυση της συνοχής τους.

Τέλος, ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών στις φωνές που προέρχονται από τον χώρο της Αριστεράς περί… ελληνικής ιθαγένειας του κ. Στυλιανίδη:

«Δεν διανοούμαι ότι μπορεί να ακουστεί μία κριτική του τύπου «δεν είναι Έλληνας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.