Συντριπτική ήττα υπέστη το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Ζόραν Ζάεφ στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών

Ο Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε ότι παραιτείται από πρωθυπουργός της πΓΔΜ και αρχηγός του κόμματος SDSM, σύμφωνα με μέσα της Βόρειας Μακεδονίας

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τη μεγάλη ήττα του κόμματός του στις τοπικές εκλογές, χάνοντας σχεδόν όλες τις σημαντικές πόλεις και τα αστικά κέντρα.

Ο Ζάεφ είπε ότι εξακολουθεί να θέλει να δει το κόμμα του SDSM να παραμένει στην εξουσία και να συνεχίζει να κυβερνά τη χώρα, μέσω του συνασπισμού του με το DUI και μια σειρά άλλων κομμάτων, πιθανότατα διορίζοντας έναν φίλο του ως επίσημο Πρωθυπουργό.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη για τα άσχημα αποτελέσματα σε αυτές τις εκλογές. Περιμένω ότι οι προοδευτικές δυνάμεις θα παραμείνουν, θα συνεχίσουν να πολεμούν. Δεν χρειάζεται πρόωρες εκλογές. Θα παραμείνω ως Πρωθυπουργός την επόμενη περίοδο έως ότου αναδιοργανώσουμε μια νέα κυβέρνηση με προοδευτική πλειοψηφία που υπάρχει και θα μπορούσε να αναπτυχθεί στο μέλλον. Έχουμε εξαιρετικές ευκαιρίες στα δύο χρόνια που έχουμε μπροστά μας, να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να πετύχουμε οικονομική επιτυχία», είπε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ.

Πηγή: parapolitika.gr