Με αφορμή την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Για “κοπτοραπτική και μάλιστα κακής ποιότητας” κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, με αφορμή την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που χαρακτήρισε όσα είπε ο κ. Κοντονής για τη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, “ανοησίες” και παρέθετε και απόσπασμα από την ομιλία του στη Βουλή όταν ψηφίστηκαν οι Ποινικοί Κώδικες.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον πρώην υπουργό «αχθοφόρο πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων».

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Κοντονή στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής :

“Κατά την προσφιλή του συνήθεια το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε τη κατάληξη της ομιλίας μου στη Βουλή, την οποία επιβεβαιώνω ως απολύτως ορθή και σήμερα, αποσιωπώντας έτσι την πρόταση μου να μην ισχύσουν οι ψηφισθέντες κώδικες την 1.7.2019 αλλά τουλάχιστον η έναρξη να μετατεθεί την 1.9.2019 με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, “ώστε να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις”. Αυτήν ακριβώς την ανάγκη των διορθώσεων που καταγράφεται και στο κλείσιμο της ομιλίας μου, δεν μπορούσαν να απαλείψουν και συνδέεται με την πρότασή μου για μετάθεση του χρόνου ισχύος των κωδίκων.

Κοπτοραπτική και μάλιστα κακής ποιότητας!

Ο καθένας λοιπόν καταλαβαίνει ποιός εξυπηρέτησε οικονομικά συμφέροντα και ποιός αντιδρούσε σε «εξυπηρετήσεις». Καλό θα είναι να μελετήσουν την ανακοίνωση της GRECO η οποία τοποθετείται για το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα. Ίσως τότε καταλάβουν ότι η κοπτοραπτική στην οποία επιδίδονται και οι συκοφαντίες που μεταχειρίζονται δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια.

Τέλος τις αγοραίες εκφράσεις που διαλαμβάνονται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τις αφήνω στην κρίση των προοδευτικών πολιτών”