Σε μία συζήτηση που αποφεύγουν να μπουν τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε πριν λίγες ημέρες από κανάλι της ιδιαίτερής του πατρίδας, της Ηπείρου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στέλνοντας με τον τρόπο του ηχηρά μηνύματα προς την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο λόγος για την διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτημα που αν και δεν έχει τεθεί από κανένα στέλεχος, μετά και την γενική παραδοχή ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν «βοηθάει» τον ΣΥΡΙΖΑ να «κερδίσει» από την φθορά της κυβέρνησης, φαίνεται ότι πλέον εντάσσεται στην εσωκομματική Συριζαϊκή ατζέντα

Ο κ. Τσακαλώτος βρέθηκε καλεσμένος στο περιφερειακό κανάλι της Ηπείρου Ioannina ITV και μεταξύ άλλων απάντησε στο ερώτημα αν τον ενδιαφέρει να διαδεχθεί τον κ. Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματός του. «Σας ενδιαφέρει αυτό, το έχετε σκεφθεί;», ήταν το ερώτημα, με τον πρώην υπουργό να απαντά: «Εγώ θεωρώ ότι ο Αλέξης δεν αμφισβητείται από κανέναν. Νομίζω έχει αρκετά χρόνια μπροστά του», σημείωσε αρχικά, ωστόσο στη συνέχεια περιέγραψε την θέση του δίνοντας σαφές στίγμα, όχι μόνο των προθέσεών του, αλλά και των απόψεών του ότι «όταν έρθει η ώρα» θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να αποχωρήσει και να τον διαδεχθεί κάποιος νεότερος.

«Είμαι αρκετά χρόνια μεγαλύτερος από τον Αλέξη Τσίπρα, οπότε όταν θα έρθει η στιγμή -θα το κρίνει και ο ίδιος ότι είναι καιρός για διαδοχή-, νομίζω ότι το κόμμα και πρέπει και θα ψάξει κάποιον από τις νεότερες γενιές. Νομίζω αυτό είναι το φυσικό. Αλλά δεν νομίζω, όπως λένε οι Άγγλοι, ότι πρέπει να κρατήσετε την αναπνοή σας μέχρι να γίνει αυτό. Νομίζω θα αργήσει αρκετά χρόνια», ανέφερε με νόημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ (ΣΤΟ 20:50 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΧΗ)

Πηγή: parapolitika.gr