Ποια μέτρα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη λήψη νέων επιπρόσθετων μέτρων για τη σωστή λειτουργία των σχολείων ώστε να αποφευχθεί η ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού και της μετάλλαξης Δέλτα ζητούν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση για άλλη μια χρονιά ανοίγει τα σχολεία με τον τρόπο που τα έκλεισε. Με 25 παιδιά ανά τμήμα και με ένα πρωτόκολλο αναστολής το οποίο λέει ότι τα τμήματα θα λειτουργούν μέχρι να νοσήσουν το 50%+1 των μαθητών και των μαθητριών. Κάτι απαράδεκτο και επικίνδυνο. Κάτι που με βάση τους ειδικούς μπορεί να δώσει ακόμα και περισσότερα από 100 κρούσματα για κάθε τμήμα μέσα στην κοινότητα» ανέφεραν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι «με αυτή την έννοια καλούμε έστω και τώρα, έστω στο και πέντε, να αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης, να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών έτσι ώστε να “σπάσουν” τα τμήματα και να αραιώσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες, να μπορούν να είναι μέχρι 15 παιδιά ανά τμήμα, να κάθεται ένα παιδί σε κάθε θρανίο και να γίνονται δύο μοριακά τεστ κάθε βδομάδα για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τονίζουν μάλιστα ότι μόνο με επιπλέον μέτρα «τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά και θα έχουμε μία σχολική χρονιά με ασφάλεια. Αν δεν ακολουθήσουμε αυτή τη διαδρομή, δυστυχώς τα σχολεία για άλλη μια φορά θα γίνουν επιταχυντής της πανδημίας και η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη».