Την διαδικασία μεταφοράς και άφιξης του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα περιέγραψε ο υφυπυργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστας Βλάσης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Σύμφωνα με τον κ. Βλάση, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, θα αναχωρήσει από την Ελλάδα «μια ειδική πτήση της Aegean με προορισμό το Τελ-Αβίβ. Στο αεροπλάνο μόνο ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός και ένας βοηθός του».

Όπως επισήμανε ο κ. Βλάσης, «δεν θα αποβιβαστεί κανείς από το ελληνικό αεροπλάνο. Στο αεροδρόμιο, θα βρίσκεται αμάξι του ελληνικού προξενείου το οποίο και θα παραδώσει το Άγιος Φως στην αποστολή».

Η επιστροφή του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα «θα περιλαμβάνει μια μικρή εκδήλωση, όπως ταιριάζει στην εποχή» δήλωσε ο υφυπουργός, λέγοντας πως θα το υποδεχθεί ο ίδιος ως εκπρόσωπος της πολιτείας, παρουσία ενός ολιγομελούς τιμητικού αγήματος και μιας μικρής μπάντας.

Η διαδικασία άφιξης του Αγίου Φωτός θα έχει τηλεοπτική κάλυψη, ωστόσο, δεν θα υπάρξει διαμοιρασμός του ανά τη χώρα.

«Ενδεχομένως να μη μεταφερθεί φέτος το Άγιο Φως και Να μείνει στην Αθήνα. Φοβόμαστε το συνωστισμό των πιστών, κρίμα να χαθεί η προσπάθεια που έγινε μέχρι τώρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού» τόνισε ο υφυπουργός.