«Και τώρα έρχεται κοντά μας η λατρεία μου, Γιώτα Νέγκα» είπε η Ελένη Βιτάλη πριν ανέβει στη σκηνή η Γιώτα Νέγκα

Οι δύο κυρίες του ελληνικού τραγουδιού ερμήνευσαν το υπέροχο «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια» του Τάσου Σαμαρτζή σε στίχους Νότη Μαυρουδή, από τον δίσκο «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια» του 1990.

Στη συνέχεια, η Γιώτα Νέγκα είπε τη δική της μεγάλη επιτυχία «Το δίκιο μου» σε μουσική Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους Οδυσσέα Ιωάννου, αλλά και το «Απόψε σιωπηλοί» του Νίκου Παπάζογλου.

Απολαύστε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί:

Η Ελένη Βιτάλη με την «Φυσική ιστορία» τίμησε τον Τζίμη Πανούση

Το τραγούδι «Φυσική ιστορία» επέλεξε η Ελένη Βιτάλη για να τιμήσει την μνήμη του αξέχαστου Τζίμη Πανούση.
Το τραγούδι είναι σε στίχους και μουσική του Τζίμη, και περιλαμβάνεται στον δίσκο «Χημεία και τέρατα» του 1987. Η Ελένη Βιτάλη αγαπάει ιδιαίτερα το συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα το είχε επιλέξει στον live δίσκο «Δρόμοι που αγάπησα».

Στη συνέχεια ερμήνευσε το «Εσύ που ξέρεις τα πολλά» σε στίχους και μουσική δική της από τον επίσης ζωντανό δίσκο «Προσκήνιο Live» του 2001.

Γιάννης Κότσιρας για Ελένη Βιτάλη: Η αλήθεια είναι το σημαντικότερο χάρισμα της

«Η Ελένη Βιτάλη είναι συνυφασμένη στη δική μου συνείδηση με το γνήσιο λαϊκό τραγούδι αλλά και με αυτό που λέμε ήθος στην ελληνική μουσική, κάτι το οποίο δεν είναι πολύ σύνηθες. Και μιλάω για το μουσικό ήθος. Είναι μια σταθερή αξία. Ένας άνθρωπος που πιστεύει στους νέους και είναι πολύ γενναιόδωρη. Την αγαπώ πολύ» δήλωσε ο Γιάννης Κότσιρας για την Ελένη Βιτάλη.

Ο ίδιος συμπλήρωσε «Είναι πολύ σημαντικό για τους τραγουδιστές να είμαστε ειλικρινής πάνω στη σκηνή. Είναι η πρώτη διδάξασα σε αυτό. Η αλήθεια της είναι το σημαντικό χάρισμα της και προσωπικά και καλλιτεχνικά. Αυτό είναι που δεν έχει βάλει σε μια πολύ ξεχωριστή θέση στην δική μου καρδιά και σε πολλούς θαυμαστές της».

Ο Γιάννη Κότσιρας εξομολογήθηκε και την σημαντικότερη συμβουλή που έχει δώσει η ερμηνεύτρια: «Να μην βάζω ποτέ τον τραγουδιστή πάνω από το τραγούδι. Όσο απλό κι αν ακούγεται είναι ο σημαντικότερος δρόμος που μπορεί να ακολουθήσει κανείς στο ελληνικό τραγούδι».

O δημοφιλής τραγουδιστής μαζί με την Ελένη Βιτάλη ερμήνευσαν την «Ξενιτιά μου» σε μουσική Ara Dinkjian και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου.

Η Ελένη Βιτάλη μιλάει με συγκίνηση για την συνάντησή της με τον Τάκη Σούκα

«Ο τραγουδιστής μεταφέρει τη μουσική έμπνευση του συνθέτη και την ποίηση του στιχουργού ή του ποιητή. Χρωστάω σε πάρα πολλούς ανθρώπους αυτό που γνωρίζετε. Ο άνθρωπος που μου έδωσε όμως το διαβατήριο και με τον δίσκο «Βάρα μου το ντέφι» είδα το όνομα μου πρώτο στην μαρκίζα και με έβαλε στην «Ταχεία» της επιτυχίας είναι ο Τάκης Σούκας.

Δεν ξέρω τι θα γίνει αν δεν τον είχα γνωρίσει. Βρέθηκα σε αυτή την μεγάλη αγκαλιά και άνοιξαν όλες οι πόρτες για εμένα. Δεν υπάρχει ευχαριστώ που να χωράει αυτό που νιώθω για τον Τάκη Σούκα» είπε η Ελένη Βιτάλη.

«Όπου Ελένη Βιτάλη και Τάκης Σούκας, όπου Τάκης Σούκας και Ελένη Βιτάλη. Έτσι λέει ο κόσμος, μας έχει ενώσει με τα τραγούδια που έχουμε γράψει και δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Εγώ θα πω μόνο ίδιος ο δρόμος που μας δένει» είπε με τη σειρά του ο συνθέτης.

Ο ερμηνεύτρια τραγούδησε στη συνέχεια το «Πέρασε από ‘δω η Ελένη» σε στίχους Ελένης Φωτάκη.

Η Ελένη Βιτάλη κάλεσε την Ηρώ Σαΐα για να ερμηνεύσουν μαζί «Το δίχτυ» σε ποίηση Νίκου Γκάτσου και μουσική Σταύρου Ξαρχάκου, και σε πρώτη εκτέλεση το είχε τραγουδήσει ο Τάκης Μπίνης στο κινηματογραφικό «Ρεμπέτικο» το 1983.

Πηγή: parapolitika.gr