Τι ζήτησε ώστε να είναι προετοιμασμένος ο κόσμος σε ενδεχόμενες μελλοντικές πανδημίες

Νέα προειδοποίηση απηύθυνε ο Μπιλ Γκέιτς ότι οι τρομοκράτες θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν την… ευλογιά ως βιολογικό όπλο! Σε μια συνέντευξη του «Policy Exchange», ο Μπιλ Γκέιτς ζήτησε να χρηματοδοτηθούν η δημιουργία μιας «Πανδημικής Task Force» εντός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και η ανάπτυξη «παιχνιδιών μικροβίων» για να είναι ο κόσμος καλύτερα προετοιμασμένος σε ενδεχόμενες μελλοντικές πανδημίες.

Λίγες μέρες μετά την έναρξη της διάσκεψης για το κλίμα COP26 στη Γλασκόβη κάλεσε τους ηγέτες των πιο ανεπτυγμένων χωρών να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να χρηματοδοτήσουν την έρευνα και ανάπτυξη της πρόληψης και αντιμετώπισης μελλοντικών πανδημιών από επιθέσεις «βιοτρομοκρατίας».

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για καταστροφές όπως οι “τρομοκρατικές επιθέσεις μικροβίων”, με όποιο κόστος» είπε. «Θα χρειαστεί πιθανώς περίπου ένα δισεκατομμύριο το χρόνο για μια πανδημική Task Force εντός ΠΟΥ, η οποία θα κάνει αυτό που ονομάζω ασκήσεις σε “παιχνίδια μικροβίων”».

Όπως τα «παιχνίδια πολέμου» χρησιμοποιούνται από στρατιωτικούς για την εκπαίδευση για συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο, έτσι και αυτές οι ασκήσεις θα μας προετοιμάσουν για πράξεις βιοτρομοκρατίας. «Τι θα γινόταν αν ένας βιοτρομοκράτης έφερνε ευλογιά σε δέκα αεροδρόμια; Ξέρετε πώς θα αντιδρούσε ο κόσμος σε αυτό;», ρώτησε ο Γκέιτς. «Υπάρχουν επιδημίες που προκαλούνται από τη φύση και επιδημίες που προκαλούνται από τη βιοτρομοκρατία που θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερες από αυτό που ζούμε».

«Ελπίζω σε πέντε χρόνια από τώρα να μπορώ να γράψω ένα βιβλίο με τίτλο “Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη πανδημία”, όμως μέχρι τότε θα πρέπει να επενδύσουμε στην έρευνα και την ανάπτυξη».

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time

Πηγή: parapolitika.gr