Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει “Σύγχρονη Μήδεια” να επιχειρεί να πνίξει το αυτιστικό παιδί της. Η μητέρα από το Μαϊαμι στη συνέχεια είπε ψέματα ότι το παιδί της έπεσε θύμα απαγωγής.

Η 45χρονη Πατρίσια Ρίπλεϊ συνελήφθη και κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης, ενώ έχει προφυλακιστεί, χωρίς εγγύηση.

Ο εννιάχρονος γιος, Αλεχάντρο Ρίπλεϊ, ήταν αυτιστικός και δεν μιλούσε. Το άψυχο σώμα του βρέθηκε να επιπλέει σε κανάλι, την Παρασκευή. Μία ώρα προτού δολοφονήσει τελικά το παιδί της, η Ρίπλεϊ είχε αποπειραθεί να το πνίξει σε άλλο κανάλι. Όμως, οι κάτοικοι της περιοχής αντιλήφθηκαν ότι κάτι συνέβαινε και έσωσαν το αγόρι.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την εισαγγελέα Κάθριν Φερνάντεζ Ραντλ, η Ρίπλεϊ πήγε με το αυτοκίνητο σε άλλο κανάλι. «Δυστυχώς, στο δεύτερο κανάλι δεν υπήρχε κανείς. Δοκίμασε μία φορά και ο κόσμος τον έσωσε. Ήταν ζωντανός. Μπορούσε να μείνει ζωντανός. Είχε πρόθεση, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, να τον δολοφονήσει», είπε η εισαγγελέας, μιλώντας στο Associated Press.

Η ίδια σημείωσε ότι επειδή το παιδί δεν μιλούσε, δεν ήταν σε θέση να πει στους διασώστες τι του είχε συμβεί. «Δεν μπορούσε να πει “η μαμά με έβαλε στο νερό”», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Αρχικά, η 45χρονη είπε στην αστυνομία ότι της επιτέθηκαν δύο μαύροι άνδρες οι οποίοι ζητούσαν ναρκωτικά και της πήραν το κινητό, το tablet και τον γιο της, προτού φύγουν, το βράδυ της Πέμπτης, με συνέπεια να σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό του παιδιού. Όμως, η παιδοκτόνος υπέπεσε σε αντιφάσεις και τελικά, όταν οι αστυνομικοί της είπαν για τις μαρτυρίες και το βίντεο από την πρώτη απόπειρα να πνίξει το παιδί, ανακάλεσε. Παραδέχθηκε ότι οδήγησε το παιδί σε άλλο κανάλι και δήλωσε «θα είναι σε ένα καλύτερο μέρος», σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης.

Ο πατέρας του αγοριού, Άλντο Ρίπλεϊ, ξέσπασε σε κλάματα στην ακροαματική διαδικασία για την εγγύηση. «Αγαπάμε τον Αλεχάντρο, μας θίγουν τα όσα λέγονται για τη σύζυγό μου. Δεν είναι αλήθεια», είπε. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της μητέρας, Νέλσον Ροντρίγκεζ- Βαρέλα, ζήτησε από τον κόσμο να την κρίνει όταν προκύψουν περισσότερες πληροφορίες. «Σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, υπήρξε μια εξαιρετική μητέρα, ένα εξαιρετικό άτομο», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Πηγή: parapolitika.gr