«Τον Δημήτρη Λιγνάδη τον ήξερα, έχουμε παίξει και μαζί – Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Όλο αυτό είναι και πλήγμα στον πολιτισμό. – Και για τον Πέτρο που τον ήξερα από μικρή δεν μου είχε δώσει τέτοια δείγματα, ότι ήταν επικίνδυνο άτομο».

Η Βίκυ Πρωτογεράκη ήταν η σημερινή καλεσμένη της εκπομπής «Super Κατερίνα» η οποία μίλησε για επιθέσεις που έχει δεχτεί στον χώρο του θεάτρου και όχι μόνο καθώς και τον τρόπο που κατάφερε να τις διαχειριστεί.

Ωστόσο, η Βίκυ Πρωτογεράκη ανέφερε ότι δεν μίλησε γιατί θεωρεί ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις. Σχολίασε ακόμα τις καταγγελίες εναντίον του Πέτρου Φιλιππίδη και του Δημήτρη Λιγνάδη λέγοντας πως «πονάει η ψυχή της» μιας και είναι δυο άνθρωποι που ήξερε και δεν της είχαν δώσει τέτοια δείγματα.

Για τις παρενοχλήσεις που δέχθηκε
Το πρώτο περιστατικό συνέβη όταν ακόμη έκανε τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική. Θύτης ήταν ένας άνθρωπος που πλέον δε βρίσκεται στη ζωή το όνομα του οποίου δε θέλησε να αποκαλύψει.

«Με πήρε μια μέρα στις 8 το πρωί και μου λέει “κοίτα επειδή όλες έχουν περάσει από το κρεβάτι μου, πες μου που και πότε”. Έπαιζα ήδη στο θέατρο τότε ως αριστούχος του Εθνικού. Ήθελε έναν συγκεκριμένο τρόπο παιξίματος που εγώ δεν ακολούθησα, ήξερα λίγο πολύ πως πρέπει να παίζεις για να παίζεις σωστά και δε συμφωνούσα καθόλου με αυτόν τον τρόπο που έλεγε.

Εκείνος τότε ήταν στην τηλεόραση, πρωταγωνιστούσε. Με πήρε ένα πρωί να μου κάνει κάποιες υποδείξεις και μετά μου είπε αυτό. Ψυχρά, ωμά. Δεν είπα τίποτα, έμεινα και λέω καλά. Το σκέφτηκα, μίλησα και με κάποιους ανθρώπους και του έστειλα τελικά ένα γράμμα με δέκα τριαντάφυλλα στο σπίτι του και του είπα “σας παρακαλώ πολύ να με απαλλάξετε“» είπε.

«Δε με απήλλαξε, και κάποια στιγμή είπα ότι έχω ένα πρόβλημα υγείας για να σταματήσει να μου γράφει για το σήριαλ και να βγάλει και το όνομά μου για τους τίτλους. Δεν είχα ακούσει τίποτα γι΄αυτόν πριν. Ο πατέρας μου ήταν και ταγματάρχης και στο σπίτι ήταν λίγο αυστηρά τα πράγματα. Σπίτι δεν είχαμε τηλεόραση, δεν έβλεπα καν τη σειρά που έπαιζα. Όταν πήγα και είδα τι γινόταν και τα κείμενα, κόντεψα να τρελαθώ. Είχα κάθε μέρα ψυχολογικό».

«Η δεύτερη περίπτωση ήταν… Δεν το περίμενα ποτέ. Τον ήξερα τον άνθρωπο, και κάποια στιγμή ήρθε να με δει στην παράστασή μου και μου λέει “σου έχω έναν ρόλο”. Μου είπε να πάμε να φάμε. Αφού πήγαμε και φάγαμε και μιλούσαμε μου είπε ότι θέλει να συνεργαστούμε σε δυο επίπεδα και σαν δικηγόρος και σαν ηθοποιός. Ήταν παντρεμένος και με ρώτησε αν θα ήθελα να κάνουμε σχέση. Με πήρε με το αυτοκίνητο να με γυρίσει σπίτι και εκεί που ήταν να με αφήσει έβγαλε έξω τα γεννητικά του όργανα και με ρώτησε αν μου αρέσει.

Ο άνθρωπος αυτός είναι ακόμα στην τηλεόραση. Δεν ήξερα πως να το διαχειριστώ, μου έδωσε διορία με εβδομάδα να το σκεφτώ. Μετά από μια εβδομάδα με πήρε τηλέφωνο να δει τι αποφάσισα» είπε η Βίκυ Πρωτογεράκη.

«Αυτά όμως δε μου φαίνονταν τίποτα γιατί μου έχει συμβεί μια απόπειρα βιασμού στα 19. Μπήκα σε ένα αυτοκίνητο γιατί ήμουν αυθόρμητο παιδί. Αυτός ήταν ναυαγοσώστης, 45χρονών με δυο χαρακιές στο πρόσωπο. Ήταν να τον φοβάσαι.

Στρίβει και με πηγαίνει σε έναν παλιό σταθμό τρένου και επί τέσσερις ώρες προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι αυτό που πάει να κάνει είναι βιασμό. Μετά από τέσσερις ώρες γυρνάει και μου λέει, “θα σε σκοτώσω”…. Μια εβδομάδα δεν έτρωγα, έπινα μόνο γάλα, έβλεπα τζιν παντελόνι και μου ερχόταν εμετός».

Για τον λόγο που δεν μίλησε για όλα αυτά τα περιστατικά
«Θεωρώ ότι αν θέλεις τους αντιμετωπίζεις αυτούς Για τον πρώτο είχα ακούσει από ένα κορίτσι ότι είχε θέμα, για τον δεύτερο δεν έχω ακούσει κάτι. Εγώ δε μίλησα σε κανέναν γιατί θεώρησα ότι αν θες μπορείς να τους αντιμετωπίσεις. Σαν δικηγόρος έχω αντιμετωπίσει μια πολύ δύσκολη υπόθεση μιας γυναίκας από το εξωτερικό που την κακοποιούσε ο άντρας που είχε κάνει παιδί μαζί του χωρίς να το έχει αναγνωρίσει, της είχε φάει και 40.000 ευρώ και κάθε φορά που την κακοποιούσε την πήγαινε στο Αιγινήτειο πείθοντάς την ότι έχει κάποιο ψυχολογικό για να μην τιμωρηθεί ο ίδιος. Έτυχε σε μένα και πήρε ποινή. Μετά με πήρε αυτός και με απειλούσε…».

Για τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη
«Τον Δημήτρη Λιγνάδη τον ήξερα, έχουμε παίξει και μαζί. Εγώ θυμάμαι ένα παιδί με πολύ χιούμορ και πολύ καταρτισμένο. Ήξερα και τον μπαμπά του. Δεν είχε δείξει τέτοια δείγματα. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Όλο αυτό είναι και πλήγμα στον πολιτισμό. Δεν έχω δει τη δικογραφία οπότε δε μπορώ να εκφέρω άποψη αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί σαν προσωπικότητα δεν είχε δείξει κάτι. Κάναμε και παρέα δεν δουλεύαμε μόνο μαζί. Και για τον Πέτρο που τον ήξερα από μικρή δεν μου είχε δώσει τέτοια δείγματα, ότι ήταν επικίνδυνο άτομο.

Δε λέμε ότι δεν ισχύει… Παντως δε ξέρω. Τα άτομα αυτά εγώ τα ήξερα και δε μου είχαν δώσει τέτοια δείγματα… Εγώ όταν βλέπω τον Πέτρο πονάει η ψυχή μου γιατί ξέρω πόσο καλός είναι. Προφυλακίστηκε αλλά δεν έχει γίνει ακόμα το δικαστήριο. Δεν ξέρουμε τη δικογραφία… Εγώ θεωρώ ότι αν όντως συμβαίνουν αυτά πρέπει να σταματήσουν… Όποιος άνθρωπος χρησιμοποιεί την εξουσία που έχει στην πραγματικότητα είναι δούλος…»

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί με όλα όσα είπε:

Πηγή: parapolitika.gr