«Οι Αφγανοί πρόσφυγες θα μπορούσαν να γίνουν δεκτοί στα λεγόμενα προγράμματα επανεγκατάστασης», πρόσθεσε

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, θεωρεί ότι η Δύση έχει ένα ηθικό καθήκον στο Αφγανιστάν.

«Αξίζουν την αλληλεγγύη και τη βοήθειά μας»

«Υπάρχουν άνθρωποι που διακινδύνεψαν το κεφάλι τους για μας τα τελευταία χρόνια. Αυτοί αξίζουν την αλληλεγγύη και την βοήθειά μας», είπε ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας του Μονάχου «Muenchner Merkur».

«Οι Αφγανοί πρόσφυγες θα μπορούσαν να γίνουν δεκτοί στα λεγόμενα προγράμματα επανεγκατάστασης: «Το (κάθε) κράτος θα θέτει σαφή κριτήρια για το ποιον θα δέχεται και θα οργανώνει την επανεγκατάσταση. Εν όψει της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτήν την εβδομάδα, αναμένω από τα κράτη μέλη να δράσουν αλληλέγγυα. Άλλωστε, δεν βρισκόμασταν στο Αφγανιστάν ως μεμονωμένα κράτη, αλλά εκπροσωπούσαμε κοινές αξίες. Η Δύση έχει ένα ηθικό καθήκον στο Αφγανιστάν», πρόσθεσε.

Κατά την άποψη του Βέμπερ, «τώρα σήμανε η ώρα της Ευρώπης. Γι ‘αυτό θεωρώ πολύ εξοργιστικό το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει συγκληθεί ειδική σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην οποία συναποφασίζουν τα ευρωπαϊκά κράτη. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής για τον δυτικό κόσμο. Ας μην γελιόμαστε», κατέληξε ο Βαυαρός πολιτικός.

Πηγή: parapolitika.gr