Στην ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων εξ αιτίας του κορονοιού έχουν στραμμένο το βλέμμα τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως λένε η κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το πρόβλημα με επικοινωνιακούς όρους.

«Η σοκαριστική ανακοίνωση κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων δείχνει ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη της Κουμουνδούρου. Την ώρα που το ΕΣΥ εισέρχεται σε οριακή κατάσταση με τον αριθμό διασωληνωμένων πάνω από 100, η κυβέρνηση αδυνατεί να κατανοήσει ότι δεν είναι τα πάντα επικοινωνία, ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Είχε τον απαραίτητο χρόνο για να ενισχύσει το σύστημα υγείας και να προχωρήσει σε μια σειρά από απαραίτητα μέτρα σε όλους τους τομείς. Συνειδητά σπατάλησε το χρόνο που κέρδισε η κοινωνία. Το είδαμε στο άνοιγμα των σχολείων, στην απουσία μέτρων στους εργασιακούς χώρους, στις ντροπιαστικές εικόνες συνωστισμού εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων καθημερινά στις δημόσιες συγκοινωνίες. «

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ότι «Εδώ και τώρα απαιτείται η επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, η δωρεάν μαζική συνταγογράφηση των τεστ, η εμπλοκή της πρωτοβάθμιας υγείας και οι μαζικές μόνιμες προσλήψεις για τις ανάγκες του ΕΣΥ.

Την ίδια στιγμή ο τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης με ανακοίνωση τους επιτίθενται εναντίον του υπουργού Μεταφορών Κ. Καραμανλή , ενώ αμφισβητούν τα όσα είπε στην χθεσινή ενημέρωση ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας λέγοντας ότι « καλύπτει την αδράνεια της Ν.Δ. στην αντιμετώπιση του συνωστισμού στα ΜΜΜ καθώς διακόσια εβδομήντα λεωφορεία και τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στον δρόμο».

Πιο συγκεκριμένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν: «Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να αυξηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η δήλωση αυτή είναι απολύτως ανακριβής.

170 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στον δρόμο με μικρές μόνο επιδιορθώσεις και ανταλλακτικά και την τοποθέτηση οδηγών από το νυν προσωπικό.

Η κυβέρνηση έχει αδρανήσει προκλητικά και ο κ. Τσιόδρας επιλέγει να καλύψει αυτή την αδράνεια. Δυστυχώς.»