«Οι σχέσεις του Αραβικού κόσμου με τη Δύση δεν είναι μονοδιάστατες», τόνισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως «την Ελλάδα δεν την ενδιαφέρει ένας θρησκευτικός πόλεμος καθώς η χώρα γειτνιάζει με την Ανατολή», ενώ τόνισε πως η χώρα μας «δεν πρέπει να ρίξει λάδι στον φανατισμό».

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως «η ΕΕ δεν είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία καθώς δεν υπάρχει ομοφωνία».

Την ίδια στιγμή σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει θέσει το θέμα των κυρώσεων σε αρκετά ευρωπαϊκά συμβούλια, αλλά όπως είπε δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα το σχετικό πλαίσιο».

Ακόμη δήλωσε πως «είναι θετική η αποτίμηση της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα καθώς σηματοδοτεί μια καινούρια σελίδα στις ελληνορωσικές σχέσεις».

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι αναμένουμε τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε να προχωρήσει άμεσα στην ΕΕ το θέμα του Ταμείου Ανάκαμψης λέγοντας ότι «οι λεγόμενοι φειδωλοί βάζουν εμπόδια».

Τέλος ο ίδιος εκτίμησε ότι «τα πρώτα χρήματα θα εισρεύσουν στη χώρα μας στα μέσα του καλοκαιριού».