«Αν επανέλθουν οι γεωτρήσεις θα έχουμε ξανά κλιμάκωση της έντασης»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret με τον Παναγιώτη Τζένο, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Εμβολιασμοί

Ο υπουργός ανέφερε πως «Σε ορισμένους όπως των υγειονομικών δε θα μπορούσα να καταλάβω τις επιφυλάξεις».

Πόροι

Ο κ. Βαρβιτσιώτης κατέστησε σαφές πως «Δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης για να καλυφθούν οι επιπτώσεις της πανδημίας. Οι πόροι είναι εσωτερικοί».

Κύπρος

Επί του κυπριακού ο ίδιος επεσήμανε ότι «Δεν μπορεί να επιλυθεί το θέμα της Κύπρου στα πλαίσια της διεθνούς αναγνώρισης με τον τρόπο που το ζητάει ο Ερντογάν» και συμπλήρωσε ότι έθεσε το θέμα στον κ. Τσαβούσογλου στο περιθώριο της Συνόδου στη Λιθουανία. Εν συνεχεία, εξήγησε ότι «Είναι κάτι που απασχολεί όλη την Ευρώπη που παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις» ενώ κατέληξε επ’ αυτού τονίζοντας ότι «Έχουμε καταφέρει να κάνουμε το θέμα ευρωτουρκικό».

Παράλληλα ανέφερε ότι «Η Τουρκία θεωρεί ότι επειδή έχει τόσο μεγάλη έκταση ακτών έχει αυξημένα δικαιώματα στην ΑΟΖ και τα νησιά δεν έχουν ΑΟΖ. Οι γεωτρήσεις που είχε ξεκινήσει στην κυπριακή ΑΟΖ έχουν σταματήσει και έχουν αποσυρθεί τα γεωτρύπανα. Αν επανέλθουν θα έχουμε ξανά κλιμάκωση της έντασης».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη