Πλήρη καταδίκη και αποτροπιασμό για τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια και τη δολοφονία του Σάμουελ Πατί στη Γαλλία, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Θα ήθελα και επίσημα να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου και την πλήρη καταδίκη και τη δική μου και της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη νέα τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στη Νίκαια με τρία θύματα, αλλά και την πρόσφατη, άνανδρη δολοφονία του καθηγητή Σάμουελ Πατί από ισλαμιστές τρομοκράτες» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Είναι γεγονότα, όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπ.Εξωτερικών, «που προσδίδουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην ένταση που προκαλείται στις γεωπολιτικές σχέσεις ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή και επηρεάζουν τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, κυρίως μετά την εργαλειοποίηση της θρησκείας από πλευράς του Τούρκου Προέδρου, στη διαμάχη που έχει ανοίξει με την Ευρώπη και ιδίως με την Ελλάδα».

H παραπάνω δήλωση έγινε στο πλαίσιο διαδικτυακής συζήτησης με θέμα: «Covid-19 & Οικονομία: Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις οικονομίες της Ανατολικής Μεσογείου», που διοργάνωσε το Ερευνητικό Κέντρο Οικονομικής Πολιτικής, Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης (ΕΚΟΠΔΑ) του ΕΚΠΑ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.