Στημένο το επεισόδιο με τον λιμενικό στην Αίγινα,δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 , Γιάννης Βαρουφάκης και πρόσθεσε πως δεν έκανε μήνυση για να προστατέψει τους ανθρώπους του λιμενικού.

Ο κ. Βαρουφάκης υπενθύμισε ότι τα περιοριστικά μέτρα βρήκαν τον ίδιο και την σύζυγο του στην Αίγινα και πως ήρθε στην Αθήνα για την Βουλή. Σημείωσε, πως ο νόμος λέει πως οι βουλευτές δεν εμπίπτουν στα περιοριστικά μέτρα.

Ερωτηθείς αν ο Τούρκος Πρόεδρος προτίθεται να προχωρήσει σε θερμό επεισόδιο απάντησε πως ούτε ο ίδιος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέρει και πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έπρεπε να προσκαλέσει τους αρχηγούς κρατών οι χώρες των οποίων βρέχονται από την Ανατολική Μεσόγειο και να συζητήσουν για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

 Ο κ. Βαρουφάκης, επίσης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και χαρακτήρισε υποκρισία το αίτημα του για επέκταση στα 12 μίλια ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν το έκανε όσο ήταν πρωθυπουργός.

Αναφορικά με την παράταξη του, σημείωσε πως το ΜΕΡΑ 25 βρίσκεται σε ανοδική πορεία παρά τα χαμηλά ποσοστά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις.

Τέλος, δήλωσε για την κρίση του κορονοϊού ότι η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι 10% σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν κάνει αυτό που έχει προτείνει το κόμμα του, δηλαδή κουρέματα δανείων και άλλα.