Παρέμβαση του Γραμματέα του ΜέΡΑ 25 σε εκδήλωση στη Νομική

Στο πρόβλημα «της εμπορευματοποίησης και της υποχρηματοδότησης του δημοσίου πανεπιστημίου», λέγοντας πως οι «εχθροί» του, που προωθούν την ιδιωτικοποίηση, βρίσκονται και στους ίδιους τους κόλπους του πανεπιστημίου πέρα από τις κυβερνήσεις και την ολιγαρχία, αναφέρθηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης σε παρέμβασή του σε εκδήλωση που οργάνωσε η νεολαία του κόμματος, στο προαύλιο της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 κάλεσε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες «να εντείνουν τις αντιστάσεις τους μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα. «Αν άλλαζαν το άρθρο 16 του Συντάγματος κάθε εξάμηνο θα αύξαναν τα δίδακτρα» σημείωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ ανέφερε ακόμα πως «το μοντέλο που έχει η κυβέρνηση στο μυαλό της, είναι το μοντέλο του Πινοσέτ στη Χιλή, ιδιωτικοποιώντας τα πάντα εκτός από τον αέρα».

Η συζήτηση με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες ήταν ιδιαίτερα ζωντανή και εποικοδομητική, με αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις, ιδέες, αλλά και προβληματισμούς και αγωνίες να εκφράζονται από τις νέες και τους νέους στον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ η Νεολαία του ΜέΡΑ25 είχε αναρτήσει κι ένα πανό στον χώρο, που ανέγραφε: «Η κανονικότητά τους δεν χωράει τα όνειρα μας. Μαζί δημιουργούμε έναν άλλο κόσμο».