Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επισκέφτηκε για πρώτη φορά το Μεξικό, στα τέλη του 2014 για ένα junior τουρνουά. Μαζί του ταξίδεψε για πρώτη φορά, ως προπονητής και ο πατέρας του, Απόστολος Τσιτσιπάς, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα atptour. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Τσιτσιπάς κέρδισε το περίφημο Orange Bowl. «Το Μεξικό είναι το μέρος όπου ξεκίνησαν όλα για μένα, κυνηγώντας το όνειρο», είπε ο Τσιτσιπάς.

«Νιώθω ότι οι Μεξικανοί μοιράζονται πολλά κοινά πράγματα με Έλληνες και το βλέπω στους ανθρώπους το φαγητό και τον πολιτισμό. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες και μου αρέσουν πολύ οι Μεξικανοί. Με αντιμετωπίζουν πολύ καλά και είναι πολύ εργατικοί και ταπεινοί και πολύ ηθικοί με πολλούς τρόπους.» Ο Ελληνας πρωταθλητής επέστρεψε στο Μεξικό για το Abierto Mexicano Telcel.

«Αυτά που έχουν επιτύχει οι κορυφαίοι του τένις, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τη νεότερη γενιά για να δείξουμε τι μπορούμε να επιτύχουμε ως παίκτες και αθλητές στο ATP Tour. Υπάρχουν τόσοι πολλοί σπουδαίοι παίκτες με διαφορετικές προσωπικότητες και ικανότητες. Θα έχουμε καταπληκτικές μάχες μεταξύ μας στο μέλλον. Αυτό είναι που θα κάνει το άθλημά μας τόσο συναρπαστικό στο μέλλον, για να δούμε όλα αυτά τα διαφορετικά πρόσωπα και όλες αυτές τις διαφορετικές παραλλαγές των παικτών να προωθούν το άθλημα, με τρόπο που δεν έχει γίνει πριν», τόνισε ο Τσιτσιπάς που ξεκινάει το τουρνουά κόντρα στον Μπενούα Περ.

«Είμαι πολύ κοντά το πρώτο μου μεγάλο τρόπαιο. Νομίζω ότι αυτό που λείπει για να πάρω ένα Grand Slam είναι πιθανώς λίγο περισσότερη εμπειρία. Χρειάζομαι λίγο περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν αντιμετωπίζω αυτούς τους παίκτες. Δεν βλέπω κανένα λόγο να μην συνεχίσω να προσπαθώ και να φτάσω ξανά σε ημιτελικό του Grand Slam, να μάθω από τις προηγούμενες εμπειρίες μου και να το κάνω χωρίς φόβο.»

Πηγή: parapolitika.gr