Ο Αλεξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Μπάρακ Ομπάμα για την υποστήριξη που είχε δώσει στην Ελλάδα σε δυσκολες στιγμές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με τον οποίο συνομίλησαν για τις διεθνείς εξελίξεις, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι προοδευτικες δυνάμεις μετά την οικονομική και προσφυγική κρίση και την άνοδο της Ακροδεξιάς, καθώς και για τη συντηρητικοποίηση της κοινης γνώμης. Παράλληλα, ο Αλεξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Μπάρακ Ομπάμα για την υποστήριξη που είχε δώσει στην Ελλάδα σε δυσκολες στιγμές.

ompama-tsipras__2_
ompama-tsipras__1_

Παράλληλα, συνομίλησαν για την επικαιρότητα των μηνυμάτων που είχε στείλει κατά την προηγούμενη επίσκεψή του στην Αθήνα όταν είχε μιλήσει:

  • για τις ανισότητες «που αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τις οικονομίες και δημοκρατίες μας»
  • για «τις πλούσιες εταιρείες που λειτουργούν με άλλους κανόνες αποφεύγοντας τους φόρους»
  • για «τη γενναιοδωρία των Ελλήνων στους πρόσφυγες που είχε εμπνεύσει τον κόσμο» και την ανάγκη ευρωπαϊκής λύσης στο προσφυγικό.
  • για τη σημασία που έχει η «ειρηνική επίλυση διαφορών και η διπλωματία» σε σχέση με το Ιράν, την Κλιματική Αλλαγή και τη Βόρεια Μακεδονία
  • για τη σημασία που έχει η «ελευθερία του Τύπου για να εκθέσει την αδικία και τη διαφθορά και να κρατά τους ηγέτες υπόλογους», οι «ανεξάρτητες δικαστικές αρχές για να διατηρήσουν το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα».