Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και έστειλε μήνυμα ετοιμότητας

Ανίκανη και επικίνδυνη για τη διαχείριση της πανδημίας χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε στο ανοιχτό θέατρο της Νεάπολης, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι από τις κινήσεις της κυβέρνησης εξάγεται επί της ουσίας το συμπέρασμα ότι «υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια σε μια φοβισμένη κοινωνία, για να πάνε σε πρόωρες εκλογές, εν μέσω πανδημίας, μπας και γλιτώσουνε τη πρόσκρουση, πριν τη λαϊκή ετυμηγορία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προκάλεσε ευθέως τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εάν έχει, όπως είπε, τέτοια όνειρα θερινής νύχτας: «Ας το κάνει! Θα φάει τα μούτρα του. Αν νομίζει ότι θα καταφέρει να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό είναι βαθιά νυχτωμένος. Τον περιμένουμε κι εμείς και οι Έλληνες».

Ο πρώην Πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και έστειλε μήνυμα ετοιμότητας προς κάθε κατεύθυνση με ανοιχτά χαρτιά και με λόγια καθαρά, με τους στίχους: «Εμείς δεν ξέρουμε τι είναι η ομίχλη. Εμείς που λες όλα τα φτιάχνουμε στο φως».

Με έμφαση στην φράση, «φτάνει πια», «ως εδώ» κάλεσε τους πολίτες με αφετηρία την Θεσσαλονίκη να συστρατευθούν για να διώξουν την κυβέρνηση της ΝΔ.
«Είναι καιρός πια, να αντιδράσουμε και να δώσουμε στο συλλογικό αγώνα, στο δικό μας αγώνα, το ρόλο πρωταγωνιστή στις εξελίξεις. Για να μην επιτρέψουμε στη δυστοπία που ζούμε να γίνει καθεστώς. Είναι καιρός να σπείρουμε το αύριο της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Καιρός για ασυμβίβαστο αγώνα, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη της αντίστασης και της δημοκρατίας» τόνισε με έμφαση.

Ανίκανη και επικίνδυνη η κυβέρνηση να διαχειριστεί την κρίση 

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό, ότι ο τόπος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή χρειάζεται μια ηγεσία που να μπορεί να πείθει και να ενώνει το λαό και ο Κυρ. Μητσοτάκης «με τις παλινωδίες και τα μπρος πίσω, με την ανεμελιά της Πάρνηθας και της Ικαρίας, την ώρα που οι πολίτες τηρούσαν πολύ σκληρά μέτρα, έχει χάσει κάθε αξιοπιστία».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν αποδεικνύεται απλώς ανίκανη να διαχειριστεί μια τόσο κρίσιμη συνθήκη αλλά και επικίνδυνη. «Επικίνδυνη γιατί βάζει ιδεοληψίες, συμφέροντα, κέρδη, πάνω από τις ζωές των ανθρώπων. Αλλά και επικίνδυνη γιατί βρήκε τη πανδημία ως ευκαιρία, σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες, για να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα τόσο βαθιά ταξικό και κοινωνικά άδικο, που μπροστά του θα ντρεπόταν ακόμα και η τρόικα» είπε.

Σε αυτό το πλαίσιο εμφανίστηκε έτοιμος για μια εκλογική αναμέτρηση λέγοντας ότι το αδιέξοδο, πάντα σε αυτό τον τόπο το έλυνε και θα το λύνει ο κυρίαρχος λαός.

«Στις επόμενες εκλογές λοιπόν, όποτε και αν αυτές γίνουν, η πρώτη προϋπόθεση για να πάει η Ελλάδα μπροστά είναι μία: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμα και με μία ψήφο διαφορά» τόνισε με έμφαση και μίλησε και πάλι για την ανάγκη να έχει ο τόπος μια νέα, ισχυρή, προοδευτική κυβέρνηση.

«Είμαστε πιο ώριμοι, πιο αποφασισμένοι και πιο έτοιμοι, γιατί τώρα με τις προγραμματικές μας επεξεργασίες γνωρίζουμε και τι θέλουμε να κάνουμε, αλλά και με την εμπειρία της διακυβέρνησης, γνωρίζουμε και πως θα το κάνουμε. Και είμαστε έτοιμοι να τα αλλάξουμε όλα αν χρειαστεί, προκειμένου να αλλάξει πορεία ο τόπος» τόνισε και συμπλήρωσε: «Ένα πράγμα, όμως, σας διαβεβαιώ δε πρόκειται να αλλάξουμε: Την εντιμότητά μας. Τα καθαρά πρόσωπα που ποτέ δεν είχαν ούτε θα έχουν χορηγούς και προστάτες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι θέλει να αποκομίσει πολιτικά οφέλη μέσα από την πανδημία για να επιβιώσει πολιτικά: «Στις πιο δύσκολες στιγμές για την ελληνική κοινωνία η έγνοια του δεν είναι πώς θα αντιμετωπίσει τη πανδημία αλλά πώς θα αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Πώς θα επιβιώσει πολιτικά. Και πώς θα επιβάλει μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά για να αφήνουμε τον κ. Μητσοτάκη να διχάζει και να ρημάζει την ελληνική κοινωνία», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνοντας πως «είναι καιρός πια, να αντιδράσουμε και να δώσουμε στο συλλογικό αγώνα, στο δικό μας αγώνα, το ρόλο πρωταγωνιστή στις εξελίξεις».

Με αφορμή τη συζήτηση την Τετάρτη στη Βουλή για τον Νίκο Παππά, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «έφαγαν το κόσμο να στήσουν ειδικά δικαστήρια, αλλά δε βρήκαν ούτε μια κατηγορία να μας προσάψουν» γιατί, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, «ήμασταν η εντιμότερη κυβέρνηση που πέρασε σε αυτόν τον τόπο».