Σε αυτήν όπως αποκάλυψε ο κ. Τσιάρας θα θεσμοθετείται ότι για όσες συνταξιοδοτικές υποθέσεις εκκρεμεί ο προσδιορισμός πέραν της τριετίας

Με τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης η οποία θα κατατεθεί το προσεχές διάστημα προβλέπεται η επιτάχυνση της εκδίκασης χιλιάδων συνταξιοδοτικών υποθέσεων που εκκρεμούν ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας μιλώντας στη στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής (β’ ανάγνωση), η οποία επεξεργάζεται το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον «Οργανικό Νόμο του Ελεγκτικού Συνεδρίου γνωστοποίησε ότι επίκειται η κατάθεση τροπολογίας.

Σε αυτήν όπως αποκάλυψε ο κ. Τσιάρας θα θεσμοθετείται ότι για όσες συνταξιοδοτικές υποθέσεις εκκρεμεί ο προσδιορισμός πέραν της τριετίας, προβλέπεται η δυνατότητα να μην εισαχθούν στο ακροατήριο, αλλά να συζητηθούν εν συμβουλίω.

Η δυνατότητα αυτή θα παρέχεται μόνο μετά από συναίνεση του ιδιώτη διαδίκου και δεν αφορά σε υποθέσεις κανονισμού σύνταξης για πρώτη φορά ή υποθέσεις που εμφανίζουν αποδεικτικές δυσχέρειες.