Κάνει μια πολύ χρήσιμη δουλειά

Το διάσημο τρωκτικό groundhog (ή woodchuck ή αρκτόμυς) της Πενσυλβανίας βγήκε από το κούτσουρο του προχθές, 2 Φεβρουαρίου, για να προβλέψει άλλες έξι εβδομάδες χειμώνα, την ώρα που οι βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες καλύφθηκαν με χιόνι για δεύτερη ημέρα.

Μετά από μία χρονιά πανδημίας στην οποία κάθε μέρα έμοιαζε με την προηγούμενη, όχι σε αντίθεση με την ταινία του 1993 “Groundhog Day”, ο Φιλ του Punxsutawney εμφανίστηκε την αυγή, είδε τη σκιά του και αποφάσισε να το περιμένει για άλλες έξι εβδομάδες, ανέφεραν οι εκπαιδευτές του.

troktiko-kairos-135th-groundhog-day__2_

«Τώρα, όταν γυρίσω για να δω, υπάρχει μία τέλεια σκιά του εαυτού μου και θα υπάρξουν έξι ακόμη εβδομάδες χειμώνα», δήλωσε ο Τζεφ Λούντι, πρόεδρος του Punxsutawney Groundhog Club, επίσημος διερμηνέας του groundhog.

Η 2α Φεβρουαρίου είναι γνωστή ως Groundhog Day, αλλά η φετινή ετήσια εκδήλωση του συλλόγου στο Punxsutawney της Πενσυλβανίας – περίπου 75 μίλια (121 χλμ.) βορειοανατολικά του Πίτσμπουργκ – ήταν διαφορετική από τις 134 προηγούμενες, επειδή οι χιλιάδες θεατές που παρευρίσκονται συνήθως αντικαταστάθηκαν από είδωλα θεατών.

«Συνήθως, υπάρχουν χιλιάδες από εσάς εδώ μαζί μας που μας βοηθούν να γιορτάσουμε», δήλωσε ο Νταν ΜακΓκίνλεϊ, γνωστός και ως Moonshine, ένα από τα μέλη του κλαμπ με τα ψηλά καπέλα και τις μάσκες που παρευρέθηκε σε ένα θέαμα που φέτος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. «Φέτος, μερικοί από εσάς κατάφεραν να “έρθουν” με αντίγραφα», δήλωσε ο ΜακΓκίνλεϊ. «Τα είδωλά σας είναι το πλήθος μας. Φαίνεστε ωραίοι».

Η χειμερινή πρόβλεψη του groundhog ήρθε εν μέσω συνθηκών χιονοθύελλας μετά από μια μεγάλη καταιγίδα κατά την οποία είχε ήδη πέσει χιόνι πάνω από ένα πόδι στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τη Δευτέρα, 1 Φεβροαυρίου, το βράδυ οδηγώντας στον θάνατο μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Πενσυλβάνια.

Πηγή: parapolitika.gr