Αλληλοκατηγορίες Ουκρανίας – Ρωσίας για την επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ που στοίχισε τη ζωή σε 30 τουλάχιστον αμάχους

Tην Ουκρανία κατηγορεί για το μακελειό στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 30 αμάχους ενώ υπάρχουν αναφορές για 100 τραυματίες, εκπρόσωπος της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέντσκ.

Νωρίτερα η ουκρανική πλευρά κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στο σημείο όπου συγκεντρώνονται άμαχοι προκειμένου να φύγουν από την εμπόλεμη ζώνη.

«Τα ουκρανικά στρατεύματα χτύπησαν το Κραματόρσκ με πύραυλο Tochka-U», ανέφερε το Αρχηγείο Άμυνας της ΛΔΚ στο κανάλι του τηλεγραφήματος, και μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Όπως υποστηρίζουν, πρόκειται για ένα ξεπερασμένο πυραυλικό σύστημα που δεν χρησιμοποιείται στη Ρωσία, ούτε στις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες, αλλά χρησιμοποιείται από τις ουκρανικές δυνάμεις. Έδωσαν ακόμα φωτογραφίες του εν λόγω πυραύλου στη δημοσιότητα.

4

6

Προσοχή: Σκληρές εικόνες

Ανατριχιαστικές εικόνες περιγράφει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τα πτώματα τουλάχιστον 20 ανθρώπων σε σάκους για τη μεταφορά νεκρών. Ο ίδιος, βρισκόμενος νωρίτερα στο σημείο αυτό, είδε εκατοντάδες ανθρώπους που ήλπιζαν να βρουν ένα τρένο για να εγκαταλείψουν την πόλη, υπό την απειλή μεγάλης ρωσικής επίθεσης.

Τρία τρένα που μετέφεραν αμάχους ακινητοποιήθηκαν στην ίδια περιοχή της Ουκρανίας χθες ύστερα από αεροπορική επίθεση εναντίον της σιδηροδρομικής γραμμής, σύμφωνα με τον επικεφαλής των σιδηροδρόμων.

Πηγή: parapolitika.gr