Ο πρώην πρόεδρος υποστηρίζει ότι η εταιρεία «εξαναγκάστηκε» από μέλη του Κογκρέσου να μπλοκάρει τον λογαριασμό του.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζητά την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων που θα υποχρέωναν το Twitter να αποκαταστήσει τον λογαριασμό του, τον οποίο μπλόκαρε η πλατφόρμα επικαλούμενη υποκίνηση βίας.

Ο Τραμπ προσέφυγε σε περιφερειακό δικαστήριο της Φλόριντα υποστηρίζοντας ότι η Twitter Inc. «εξαναγκάστηκε» από μέλη του Κογκρέσου να μπλοκάρει τον λογαριασμό του.

Μετά τη βίαιη εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο

Το Twitter και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης απαγόρευσαν τα προφίλ του Τραμπ μετά τη βίαιη εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, ένα περιστατικό που σόκαρε την αμερικανική κοινή γνώμη.

Είχε προηγηθεί ομιλία του Τραμπ στην οποία ο απερχόμενος πρόεδρος επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι έχασε τις εκλογές λόγω νοθείας, ισχυρισμός που καταρρίφθηκε από δικαστήρια και εκλογικούς αξιωματούχους.

Τι καταγγέλει ο δικηγόρος του

Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε στο δικαστήριο, ο δικηγόρος του Τραμπ καταγγέλλει ότι το Twitter «ασκεί εξουσία και έλεγχο στη δημόσια πολιτική συζήτηση», εξουσία που χαρακτηρίζεται «πρωτοφανής» και «επικίνδυνη για τον δημοκρατικό διάλογο.

Η αίτηση καταγγέλλει επίσης ότι το Twitter λογοκρίνει τον Τραμπ ενώ την ίδια ώρα επιτρέπει στους Ταλιμπάν να ανεβάζουν αναρτήσεις για τις νίκες τους στο Αφγανιστάν.

Η Twitter Inc. είχε ανακοινώσει το μπλόκο στον Τραμπ λέγοντας ότι οι εμπρηστικές αναρτήσεις του παραβίαζαν την πολιτική της εταιρείας για τον «εγκωμιασμό της βίας» και καθιστούσαν «εξαιρετικά πιθανή» την επανάληψη των γεγονότων στο Καπιτώλιο.

Πηγή: parapolitika.gr