Με την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, συντάσσονται όλοι οι αιρετοί της Περιφέρειας που λαμβάνουν αποζημίωση, προσφέροντας το μισό μισθό τους για τους επόμενους δύο μήνες στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας.

Σημειώνεται ότι ο Κώστας Αγοραστός ήταν από τους πρώτους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης που τάχθηκε υπέρ της πρωτοβουλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταθέσουν οι βουλευτές κοι οι υπουργοί το 50% των αποζημιώσεών τους στη μάχη κατά της πανδημίας του κοροναϊού.

Χωρικοί και θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας και εντεταλμένοι σύμβουλοι, με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη, δηλώνουν παρόντες στο κάλεσμα προσφοράς και αλληλεγγύης, στη μάχη κατά του κοροναϊού.

Το ήμισυ του μισθού τους για το επόμενο δίμηνο προσφέρουν οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες: Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος, Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, Καρδίτσας Κώστας Νούσιος. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Βασίλης Πινακάς. Οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Νίκος Λιούπας , Γιώργος Λαδόπουλος, Γρηγόρης Ιγγλέσης, Θανάσης Μόρας, Ντίνος Μπάρδας, Νίκος Καραγιάννης. Και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Γιάννης Τέας, Σάκης Ζλατούδης και Γιάννης Μπουτίνας.