Για επικοινωνία του Τούρκου προέδρου με την Άγκελα Μέρκελ κάνει λόγο ο τουρκικός τύπος και συγκεκριμένα η SABAH.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «μετά το κάλεσμα του για σύνοδο για τη Μεσόγειο , αυτή την εβδομάδα θα μιλήσει τηλεφωνικά με τη Μέρκελ. Στην τηλεφωνική συνομιλία θα τεθεί, το ζήτημα της πρόσκλησης του Ερντογάν προς τις χώρες της Μεσογείου με τη δήλωση “ελάτε να βρούμε μια φόρμουλα που να ικανοποιεί όλους”, αλλά και η στάση της Ελλάδας.»

Η ΗURRIYET, από την άλλη, με τίτλο «Ελληνικό θέατρο στη Μεσόγειο» γράφει πως «η Τουρκία δεν υποχώρησε κι έκανε αυτό που είπε. Το Ορούτς Ρείς έφτασε στο νοτιοδυτικό άνοιγμα της Κύπρου για να κάνει έρευνες.»

Παράλληλα, η YENI SAFAK γράφει «Είμαστε έτοιμοι για όλα και για σύγκρουση!».

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «η Toυρκία επιθυμεί  μια δίκαιη λύση στη Μεσόγειο  με τη συνάντηση όλων των χωρών της περιοχής. Όμως είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της και είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα και για σύγκρουση.

Επίσης, γράφει πως «το Ορούτς Ρείς θα κάνει έρευνες σε 16 οικόπεδα που περιλαμβάνουν και τα 7 στα σύνορα του Τουρκο-Λιβυκού Μνημονίου, Το πλοίο που κινείται με ταχύτητα 8 χιλιομέτρων την ώρα θα συγκεντρώσει στοιχεία για τα πλούσια κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου. Μια άλλη αποστολή του είναι να συγκεντρώσει δεδομένα που είναι απαραίτητα για τον καθορισμό της ΑΟΖ Τουρκίας στα δυτικά όρια.»
 

Πηγή: parapolitika.gr