Μία άκρως ανησυχητική είδηση για την περιφερειακή σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βλέπει το φως της δημοσιότητας στα τουρκικά ΜΜΕ.

Ειδικότερα, η τουρκική ιστοσελίδα Haberler και το πρακτορείο ΙΗΑ κάνουν λόγο για μεταφορά τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στον Έβρο, οι οποίες θα απομακρυνθούν από τη Συρία.

Σύμφωνα με το τουρκικό Μέσο Ενημέρωσης, οι ένοπλες δυνάμεις της γειτονικής χώρας ξεκίνησαν από νωρίς το απόγευμα να μεταφέρονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Από τις περιοχές Χατάι, Ρεϊχανλί και Κουμλού, στα σύνορα με τη Συρία τα τανκς φορτώθηκαν σε νταλίκες και ξεκίνησαν για την Αδριανούπολη», επισημαίνει.

«Δυο κονβόι φορτηγών φορτωμένα με περίπου 40 τανκς αναχώρησαν από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία σήμερα το απόγευμα, και η συνοδεία αναμένεται να αποσταλεί στην Αδριανούπολη με τρένο από το λιμάνι του Ισκεντερούμ.

Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείεται να πρόκειται για στρατεύματα που βρίσκονται υπό φυσιολογικές συνθήκες στα σύνορα και τα οποία υπηρέτησαν τις προηγούμενες ημέρες στη Συρία.

Τα βίντεο του στρατιωτικού κομβόι που, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, μεταβαίνει στον Έβρο:

Πηγή: parapolitika.gr