Η Τουρκία απαγόρευσε τη μουσική και τα πάρτι στα χειμερινά θέρετρα, μετά τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας την οργή της κοινής γνώμης, από κόσμο να διασκεδάζει ο ένας πάνω στον άλλο σε γιορτές, σε μια χώρα η οποία υπέμεινε δύο μήνες αυστηρών νυχτερινών και καθ’ όλη τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων απαγορεύσεων κυκλοφορίας με στόχο να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Τα χιονοδρομικά κέντρα εξαιρέθηκαν από ορισμένους από τους περιορισμούς, στους οποίους περιλαμβάνεται ολικό lockdown τα Σαββατοκύριακα, γεγονός που σημαίνει πως οι σκιέρ μπορούσαν να απολαύσουν το αγαπημένο άθλημά τους, την ώρα που οι περισσότεροι πολίτες ήταν αναγκασμένοι να μείνουν στα σπίτια τους.

Τα βίντεο, που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτήν την εβδομάδα, προκάλεσαν οργισμένα πρωτοσέλιδα και τίτλους ειδήσεων, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιτρέπει στους πλούσιους να διασκεδάζουν, την ώρα που οι μικρές επιχειρήσεις και οι απλοί πολίτες υποφέρουν.

Σε ένα βίντεο, που φέρεται να γυρίστηκε στο θέρετρο Ουλουντάγ, διακρίνονται άνθρωποι, που δεν φορούν μάσκα, να χορεύουν σε έναν μερικώς κλειστό εξωτερικό χώρο. Χθες, το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη διέταξε το κλείσιμο ενός ξενοδοχείου στο Ουλουντάγ για 10 ημέρες, επιβάλλοντας κυρώσεις στον διευθυντή του ξενοδοχείου και σε άλλα 10 άτομα για παραβίαση των κανονισμών της πανδημίας.

«Χορεύοντας με τον κορονοϊό», ήταν ο τίτλος στις ειδήσεις του τηλεοπτικού δικτύου HaberTurk’s. Ο Κεμάλ Κιλιντζάρογλου, ο ηγέτης του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, είπε ότι είναι λάθος να επιτρέπονται οι μεγάλες συναθροίσεις.

«Εάν μπορείς να το αντέξεις οικονομικά και να πας για σκι, μπορείς να διασκεδάσεις όσο θέλεις, την ώρα που το κατάστημα ενός φτωχού είναι κλειστό. Πώς ακριβώς είναι αυτό δίκαιο;», είπε ενώπιον της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Με τα σχολεία να είναι κλειστά λόγω των διακοπών στο τέλος του εξαμήνου, τα καταλύματα στην περιοχή έχουν σχεδόν 100% πληρότητα, είπαν διευθυντές ξενοδοχείων στο Ρόιτερς. Αν και οι περισσότεροι επισκέπτες είναι ντόπιοι τουρίστες, ορισμένοι ταξίδεψαν από μακριά για να επισκεφθούν το μεγαλύτερο κέντρο χειμερινών αθλημάτων της Τουρκίας.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας επισημαίνει πως οι δραστηριότητες στα χιονοδρομικά κέντρα, που παραβιάζουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και χρήσης της μάσκας, θέτουν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ανέφερε επιπλέον ότι η απαγόρευση στη μουσική και τα πάρτι θα έχει ισχύ όλα τα Σαββατοκύριακα

Πηγή: parapolitika.gr