Περιοδεία στο νησί πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός

Ο παραδοσιακός φούρνος «Ηλιάνα» ήταν ένα από τους σταθμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοδεία του στην Ασυπάλαια

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον φημισμένο φούρνο του νησιού «Ηλιάνα», ο οποίος έχει γίνει ένα σύγχρονο εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων τα οποία εξάγει στην Ευρώπη και την Αμερική.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, Δημήτρη Πετρίδενα, για τη δημιουργία ενός σύγχρονου εργαστήριου παραδοσιακών προϊόντων τα οποία εξάγει στην Ευρώπη και την Αμερική, και κυρίως για το γεγονός ότι έχουν δημιουργηθεί θέσεις εργασίας στο νησί. Στη συνέχεια ο κ. Πετρίδενας ξενάγησε τον πρωθυπουργό στους χώρους του εργαστηρίου, του μίλησε για τις πρώτες ύλες που προσφέρει το νησί και είναι το «κλειδί» για την επιτυχία των δημιουργημάτων του 

21-06-02_0022__DPC6876_2

«Είναι πολύ σπουδαίο και είναι η καλύτερη απόδειξη ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε καινούργιες δουλειές και στους δικούς μας τόπους, αρκεί να επενδύσουμε στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Εσύ ήρθες και πάντρεψες παραδοσιακά προϊόντα με τις γεύσεις που ξέρουμε ότι αναζητούν οι πελάτες σου και κάνεις κάτι πολύ σπουδαίο: δημιούργησες δουλειές και κυρίως εσύ είσαι ικανοποιημένος που μπορείς να ζεις, να παράγεις και να είσαι δημιουργικός στον τόπο σου», ανέφερε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον ιδιοκτήτη του εργαστηρίου.

«Μας έχετε δώσει πάρα πολλά εργαλεία να ξέρετε, μας έχετε βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη στιγμή που περνά η χώρα. Ειλικρινά σταθήκατε στήριγμα και αρωγοί στις επιχειρήσεις», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Πετρίδενας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σημειώνει πως: «Χαίρομαι που το ακούω και είναι σημαντικό να το λένε κυρίως οι άνθρωποι της αγοράς. Διότι η κρίση ήταν πολύ μεγάλη και σκοπός μας ήταν να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις ζωντανές έτσι ώστε όταν με το καλό έρθει η ανάκαμψη, που θα έρθει σύντομα, να μπορείτε να πατάτε στα πόδια σας και να αναπτυχθείτε κι άλλο».

Πηγή: parapolitika.gr