Η UEFA αποφάσισε ν’ απονείμει το βραβείο President’s Award για το 2021 στον Κιάερ και το ιατρικό επιτελείο ως ελάχιστη αναγνώριση της στάσης τους στις κρίσιμες εκείνες στιγμές

Ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη (και όχι μόνο) σόκαρε η κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν
στην πρεμιέρα των εθνικών Δανίας και Φινλανδίας στο Euro, στις 12 Ιουνίου, ήταν η στιγμή που συγκλόνισε την παγκόσμια φίλαθλη (και όχι μόνο) κοινή γνώμη.

Ειδικότερα, το ιατρικό επιτελείο της Δανίας με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφερε να σώσει τη ζωή του 29χρονου μέσου και γνώρισε την αποθέωση. Ο αρχηγός και συμπαίκτης του Έρικσεν, Σίμον Κιάερ, ήταν εκείνος που ανέλαβε να παρηγορήσει τη σύζυγό του εκείνες τις κρίσιμες ώρες.

Η UEFA αποφάσισε ν’ απονείμει το βραβείο President’s Award για το 2021 στον Κιάερ και το ιατρικό επιτελείο ως ελάχιστη αναγνώριση της στάσης τους στις κρίσιμες εκείνες στιγμές, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο αθλητικός ιστότοπος gazzetta.gr.

«Είναι μια μόνιμη υπενθύμιση για το πόσο πολύτιμη είναι η ζωή, η οποία τίθεται εκ νέου σε απόλυτη προτεραιότητα. Θα ήθελα να στείλω τις ευχές μου στον Κρίστιαν Έρικσεν και την οικογένειά του», υποστήριξε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν.

Πηγή: parapolitika.gr