«Δεν ήμουν 19 ή 20 χρονών, ήθελα να παίζω, αυτό ήθελα να κάνω»

Για την απόφασή του να περάσει την άλλη όχθη του Ατλαντικού για χάρη του ΝΒΑ
και δη των Χιούστον Ρόκετς το 2006 μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης, κάνοντας έναν απολογισμό της «θρυλικής« καριέρας που πραγματοποίησε ο 39χρονος -παλαίχαμος πλέον – άσσος.

«Δεν μου έδωσαν την ευκαιρία»

Για το παιδικό όνειρο του ΝΒΑ και το γεγονός ότι ένιωσε πως τον… κορόιδεψαν μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης στην κάμερα της NOVA, με τον νυν γυμναστή του Ολυμπιακού, Ανδρέα Γκατζούλη να τονίζει πως ο «Kill Bill» δεν ήθελε να μείνει ακόμα και όταν ο Γκρεγκ Πόποβιτς, των Σαν Αντόνιο Σπερς, του το ζήτησε προσωπικά.

«Ήταν ένα παιδικό όνειρο το ΝΒΑ. Μεγάλωσα με τον Μάικλ Τζόρνταν. Δεν το σκέφτηκα πολύ, αφού είχα την ευκαιρία αποφάσισα να το κάνω. Δεν μου άρεσε που με κορόιδεψαν, γιατί άλλα μου είχαν πει κι άλλα έγιναν. Υπήρχε μεγάλη διαφωνία ανάμεσα στον προπονητή και τον General Manager. Όλη αυτή η κοροϊδία δεν μου άρεσε γιατί δεν μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω τι μπορώ να κάνω. Όλο αυτό με χάλασε κάπως μέσα μου, γιατί δεν μου δόθηκε καμιά ευκαιρία να δείξω ποιος θα είμαι. Αυτό που μου είπαν είναι ότι δεν θα παίξω την πρώτη χρονιά, κατευθείαν. Αυτό δεν μου άρεσε, δεν ήταν στον χαρακτήρα μου. Προτιμούσα να μου το είχαν πει και να με έχουν προετοιμάσει γι’ αυτό, γιατί ήμουν σε μια ηλικία. Δεν ήμουν 19 ή 20 χρονών, ήθελα να παίζω, αυτό ήθελα να κάνω. Όλο αυτό λοιπόν με χάλασε και το απομυθοποίησα, συν ότι ήταν ένας τρόπος ζωής πολύ» ανέφερε ο Βασίλης Σπανούλης στο αφιέρωμα που ετοίμασε για εκείνον η NOVA.

«Τον τελευταίο μήνα είχα πάει κι εγώ μαζί του. Είχα πάρει ειδική άδεια από το Μαρούσι, τον ακολουθούσα για πέντε εβδομάδες. Δεν του άρεσε ο τρόπος ζωής και ο τρόπος λειτουργίας. Δεν άρεσε ούτε σ’ εκείνον ούτε στη μητέρα του. Ήθελε να φύγει. Τον είχε πάρει μπροστά μου ο Γκρεγκ Πόποβιτς, αλλά δεν ήθελε να μείνει. Πολλά άτομα του μίλησαν για να μείνει στο ΝΒΑ, αλλά εκείνος ήθελε να γυρίσει πίσω» είπε σχετικά με το θέμα ο νυν γυμναστής του Ολυμπιακού, Ανδρέας Γκατζούλης.

Πηγή: parapolitika.gr