Ανυπάκουος με τα μέτρα πρόληψης κατά της πανδημίας και αδιάφορος για τη μάχη της χώρας αποδείχθηκε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, με τη συμπεριφορά του να συμπυκνώνεται στη φράση «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» που χρησιμοποίησε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Βαρουφάκης το απόγευμα της Πέμπτης πάρα τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας να αποφύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και ακόμη περισσότερο να μην ταξιδεύει κανείς στην επαρχία και τη νησιωτική χώρα, επιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής με προορισμό την Αίγινα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr ο κ. Βαρουφάκης έφτασε στο νησί του Αργοσαρωνικού, στο οποίο είναι γνωστό πως διαθέτει εξοχική κατοικία, με το αυτοκίνητό του, ένα κόκκινο mini cooper. Κατά την αποβίβασή του από το πλοίο «ΑΧΑΙΟΣ», υπάλληλος του Λιμενικού Σώματος σταμάτησε το αυτοκίνητο, ως όφειλε, και ζήτησε τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τον οδηγό για την μετακίνησή του. Σύμφωνα μάλιστα με όσα κατέθεσε λίγο αργότερα ο ίδιος υπάλληλος κ. Βαρουφάκης αρνήθηκε να συνεργαστεί λέγοντας αρχικά πως είναι βουλευτής. Μόλις ο λιμενικός επέμεινε στον έλεγχο δέχθηκε από τον κ. Βαφουφάκη την ερώτηση «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» και κλείνοντας το παράθυρο του αυτοκινήτου του, έφυγε αναπτύσσοντας ταχύτητα και αγνοώντας επιδεικτικά – εκτός από τα μέτρα προστασίας των πολιτών – και τον υπάλληλο του Λιμενικού Σώματος που έκανε τη δουλειά του.

Να σημειωθεί πως το περιστατικό επιβεβαιώνουν επίσης με καταθέσεις και ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Ζορμπάς, αλλά και ένας ακόμη υπάλληλος του Λιμενικού Σώματος που βρισκόταν στο σημείο και επίσης διενεργούσε ελέγχους σε άλλα οχήματα που αποβιβαζόντουσαν στο νησί.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι καταθέσεις από τους τρεις μάρτυρες έγιναν μόλις δεκαπέντε λεπτά μετά το περιστατικό, με τον κ. Βαρουφάκη να φθάνει στο νησί στις 18:05 το απόγευμα της Πέμπτης. Άμεση όμως φαίνεται πως ήταν και η αντίδραση της άλλης πλευράς αφού το λιμεναρχείο την ίδια στιγμή δέχθηκε τηλεφώνημα από το γραφείο του κ. Βαρουφάκη με τη γραμματέα του να ζητάει και τα… ρέστα λέγοντας πως δεν έχει ευθύνη ο πολιτικός αλλά πως ο λιμενικός υπάλληλος δεν του μίλησε καλά, προσπαθώντας παράλληλα να δικαιολογήσει τη φυγή του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει και η αντίδραση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Θεόδωρος Κλιάρης, ο οποίος μόλις πέντε λεπτά μετά το συμβάν κάλεσε στον Λιμεναρχείο της Αίγινας ζητώντας να μην δει τίποτα το φως της δημοσιότητας από όλα όσα εκθέτουν τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.