Ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία

Μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οδύνης η Ελλάδα αποχαιρετά τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και συλλήβδην ο πολιτικός κόσμος δηλώνει το «παρών» για το τελευταίο αντίο.

Η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στο Παγκράτι ολοκληρώθηκε. Στην τελετή παρευρέθησαν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά και πλήθος υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών, όπου και απότισαν φόρο τιμής σε έναν πολιτικό άνδρα σπάνιου ήθους και πνευματικής καλλιέργειας, που παρέμεινε διαχρονικά μετριοπαθής και ρεαλιστής, χωρίς, ωστόσο, να στερείται αγωνιστικότητας και αυταπάρνησης, ιδίως σε κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα.

Δείτε εικόνες

Στις 12.45 έφτασαν στον Ναό ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Στη 1 ακριβώς έφτασε στον Ναό και ο Δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης.

Λίγο πριν τις 12:45 κατέφτασε στον Ιερό Ναό ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η συνολική εθνική προσφορά του, αλλά και το προσωπικό του παράδειγμα πολιτικής νηφαλιότητας στα σχεδόν σαράντα χρόνια ενεργούς παρουσίας του στην κεντρική πολιτική σκηνή αποτυπώθηκαν στην απόφαση της κυβέρνησης να αποδοθούν τιμές που προσήκουν σε Αρχηγό Κράτους αμέσως μετά την γνωστοποίηση του θανάτου του, κηρύσσοντας τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας μέχρι και το «τελευταίο αντίο» στον Κάρολο Παπούλια, το μεσημέρι της Τετάρτης.